DFC C3 gaat strijdend ten onder

5 maart 2016 1110x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC C3 gaat strijdend ten onder

Verslag van de wedstrijd ASWH C3 – DFC C3 op zaterdag 5 maart 2016.

Naast Tottenham – Arsenal en Borussia Dortmund – Bayern Munchen staat er vandaag nog een topper op het programma: ASWH C3 ontvangt DFC C3. Op een keihard kunstgrasveld gaat deze wedstrijd van start met Nick (C2) weer op doel. Jaylison begint als controlerend middenvelder, maar omdat DFC ongeconcentreerd aan de wedstrijd begint loopt hij zich rot. Hierdoor is hij vaak van zijn positie weg en ASWH maakt al snel gebruik van die ruimte en loopt uit naar 2-0. De wissel Enis voor Jaylison is een begrijpelijke, maar oogt niet helemaal eerlijk naar de hardwerkende Jaylison. Hij pakt echter wel goed uit: Yassine wordt de grote aanjager op het middenveld, waardoor Julian en Stijn de regie op het middenveld langzaam overnemen van ASWH. Vlak voor rust geeft Onur de bal mooi mee aan Redwan en diens scherpe voorzet wordt door de tot dan toe onzichtbare Winston tot doelpunt verwerkt. De intensiteit van het laatste kwartier is enorm: 2 ploegen die elkaar bestrijden met mooie combinaties, maar die elkaar ook niet ontzien in de duels.

In de rust wordt meegedeeld dat Pavel de wedstrijd moet staken vanwege het ontbreken van de (vervangende) spelerspas. ASWH volgt hierin strikt de KNVB regels. DFC C3 zal de 2e helft dus zonder wissels moeten uitspelen. Bovendien gaat Yassine de 2e helft keepen en Nick start als spits.

DFC zet direct druk op de tegenstander. Jaylison herstelt zich uitstekend op zijn vertrouwde positie centraal achterin: samen met Xander geeft hij de ASWH spits geen millimeter ruimte waardoor ASWH niet meer de combinaties van de eerste helft kan laten zien.

Na een minuut of 10 moet de keeper van ASWH een afstandschot van Stijn loslaten en tikt de attente Nick de bal in het doel. Ondanks de heftige bezwaren van ASWH, die zijn ervan overtuigd dat de keeper de bal in zijn handen had, toont de scheidsrechter aan geen thuisfluiter te zijn: de bal was los, dus het doelpunt telt: 2-2.

Ook de volgende minuten kan DFC de druk goed op de tegenstander houden en het resulteert in afstandschoten van Onur en Enis, maar het vizier staat helaas niet op scherp. Langzaam zie je de krachten uit de teams sluipen, de ruimtes op het veld worden groter en de duels worden door de vermoeidheid grimmiger.

Een spaarzame aanval van ASWH resulteert in een onverwacht doelpunt: het middenveld sluit één keer niet goed aan en onze verdediging wordt direct goed uitgespeeld. DFC moet opnieuw in de achtervolging. De keeper van ASWH heeft echter nog een hele goede redding in huis. Eén minuut voor tijd weet ASWH zelfs nog een vierde treffer te produceren, maar die wordt wegens buitenspel afgekeurd.

C3 toonde het trouwe publiek weer eens haar oude kwaal: het eerste kwartier van de wedstrijd werd gebruikt als de eigenlijke warming-up en als je de bal kwijt raakt of als je een duel verliest dan geef je vooral aan dat het ligt aan je medespelers, die doen van alles verkeerd, maar jij in ieder geval niet. Vandaag maakte de tegenstander hier maximaal gebruik van.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com