DFC C2 laat dure punten liggen

6 maart 2016 34665x bekeken, 1 reactie »

5 maart 2016 DFC C2 – VVAC C2

Vandaag de topper tegen VVAC C2, een onbekende ploeg maar in punten gelijkopgaand met DFC. In het spelbeeld van de eerste helft is er echter van gelijkopgaan geen sprake. DFC is individueel sterker, maar er wordt veel te weinig gecombineerd. Steeds weer loopt men zich stuk in een solo-actie. En als men dan elkaar zoekt, dan is het met onzuivere passes en inefficiënte boogballetjes. Toch speelt het spel zich af op de helft van VVAC. De keepster staat daar echter steeds moedig op de juiste plek tot in de 20e minuut, wanneer nieuwkomer Recep vanaf de rand van het strafschopgebied en afgeslagen bal vol op de pantoffel neemt: 1-0 DFC! Aangezien DFC de tegenstander volledig in zijn zak heeft, maar onmachtig is in goed uitspelen van kansen, gaan we de rust in met een veel te kleine marge.

De tweede helft heeft de tegenstander wat omzettingen gedaan, waardoor er meer aan aanvalsopbouw wordt gedaan. DFC heeft de rust niet gebruikt om meer naar elkaar toe te groeien, en het patroon van de eerste wedstrijd van deze competitie ontvouwt zich. Als uit een corner de tegenstander na een minuut of tien de gelijkmaker scoort, dan lijkt alles nog mogelijk voor DFC. Maar het samenspel verbetert nauwelijks, en door individuele fouten kan de tegenstander ook meerdere malen aan aanvallen denken. De keepster van de tegenstander ligt steeds vervelend (voor DFC) in de weg. Meerdere afstandsschoten eindigen wild in de bosjes achter het doel, en dan heeft de tegenstander natuurlijk geen haast met de bal ophalen. Toch is het weer Recep die scoort, wederom uit een afstandsschot, 2-1! Maar doordrukken en de winst definitief binnenhalen, daar is te weinig overleg voor en zijn er te veel verwijten over en weer.

Donkere wolken pakken zich samen als de tegenstander, gedreven door hoop, de gelijkmaker weet te scoren, 2-2. Het spel wordt nu nog rommeliger en ongecontroleerd. Wel volgen nog wat kansen, waar onder een goede kopbal van Nick uit een corner van Mohamed. Weer is het echter de keepster, die de bal met een uiterste inspanning uit de hoek tikt. Het eindsignaal voelt voor DFC als een verlies, en voor VVAC als een overwinning. Toch krijgen beide ploegen 1 punt, en kan DFC C2 volgende week proberen uit bij Drechtstreek C4 de kater weg te spelen.

 

1 reactie

  1. sylvia horvath bicskei 6 maart 2016 om 22:41 -

    Goed samengevat. Onnodig gelijkspel. Er had meer ingezeten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com