DFC 5 wint eenvoudig van laagvlieger Pelikaan

7 maart 2016 2377x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 wint eenvoudig van laagvlieger Pelikaan

Afgelopen zaterdag (5 maart 2016) stond voor DFC 5 het uitduel tegen Pelikaan op het programma. Pelikaan is de nummer laatst van de ranglijst en na de bekernederlaag tegen ASWH kwam deze wedstrijd op een ideaal moment.

Door een aantal afwezigen begon DFC in een aangepaste formatie. Ashwan Rambaran nam plaats op het middelveld, Hans Tikai trok de keepershandschoenen aan, Bobby Raghoenath speelde linksback en doelman Cliften Sewpersad gaf als ausputser sturing aan de defensie.

Pelikaan gaf vanaf de aftrap een duidelijk signaal af. De ploeg zakte met 10 man in tot de eigen 16 en probeerde een doelpuntenfestijn te voorkomen. DFC speelde de bal op de helft van Pelikaan rond en creëerde in de beginfase de nodige kansen. Het vizier stond echter nog niet op scherp. Na 20 minuten was het toch raak, Siegmund Sewpersad kreeg de bal op 8 meter van het doel van Maarten Zilverschoon  en schoof de bal onder de doelman door, 0-1. In de 30e minuut verdubbelde DFC de marge. Urvin Kamta reageerde attent op een afgeslagen cornerbal en schoot de bal vanaf de 16 tegen de touwen, 0-2.

Na 35 minuten moest doelman Hans Tikai eenmaal in actie komen. Uit een spaarzame uitval van Pelikaan ontstond een vrije trap op 30 meter van het doel. Deze bal werd direct op doel geschoten, Hans werd verblind door de avondzon en tastte mis, 1-2. Op slag van rust werd de marge toch nog op twee doelpunten gebracht. De oplettende Maarten Zilverschoon maakte gretig gebruik van miscommunicatie in de achterhoede van Pelikaan en hij zette Siegmund Sewpersad alleen voor de keeper, 1-3.

Na rust hetzelfde spelbeeld. DFC speelde vol op de aanval en creëerde veel kansen. Siegmund Sewpersad schoot na rust zijn 3e en 4e doelpunt van de middag binnen. Ook topscorer Maarten Zilvesrschon pikte, na een rush vanaf de middenlijn, zijn doelpunt mee. Het was aan de uitstekend keepende doelman van Pelikaan te danken dat het ‘slechts’ bij 1-6 blijf.

Aanstaande zaterdag speelt DFC om half 3 thuis tegen ZBC. DFC 5 heeft op dit moment 7 punten voor op nummer 2 ASWH. In totaal moeten er nog 8 duels afgewerkt worden.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com