DFC 5 pas na rust langs ZBC

14 maart 2016 2316x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 pas na rust langs ZBC

Afgelopen zaterdag (12 maart 2016) speelde DFC 5 op eigen veld tegen ZBC. DFC 5 is nog steeds ongeslagen in de competitie en de tegenstanders  spelen daar in de tweede seizoenshelft duidelijk op in. ZBC begon, zoals vele tegenstanders, zeer verdedigend en probeerde vanuit de counter gevaarlijk te worden. De verdediging van DFC stond in de eerste helft als een huis maar aanvallend was het spel absoluut niet goed. De afstanden tussen de linies waren te groot, het baltempo was te laag en te vaak werd er de lange bal gezocht. Los van een aantal corners kon DFC niet gevaarlijk worden. Het leek erop dat er met een bloedeloze 0-0 gerust zou worden. Een aantal minuten voor tijd was het echter Louisano Trinidad met een mooie voorzet op Siegmund Sewpersad. Sewpersad had de bal voor het inkoppen maar de verdediger van ZBC stak hier, met een forse duw in de rug, een stokje voor. Een penalty was het gevolg en dit zou voor de ervaren Robin Ramesar een koud kunstje moeten zijn. Hij schoot de penalty echter zwak in waardoor de doelman redding kon brengen. Zo werd er toch met een 0-0 stand gerust.

In de rust trok Cliften Sewpersad zijn keeperskleding uit en nam plaats in de spits. Dit bleek een gouden wissel te zijn. Na 2 minuten leverde hij een perfecte voorzet af op het hoofd van Marco van Woerkom. Deze kon de bal doeltreffend verwerken, 1-0. Gelijk na de aftrap was het Marco van Woerkom die de bal op het middenveld veroverde. Hij speelde de bal naar Cliften Sewpersad en deze zette dezelfde Marco van Woerkom alleen voor de keeper waarna er werd simpel afgerond, 2-0.

Binnen 5 minuten was het verzet van ZBC gebroken en liet DFC zien dat het de terechte koploper is.

Na ongeveer een uur spelen werd het toch nog een wedstrijd. Een lange bal viel tussen de verdediging  en keeper Ashwan Rambaran in, de spits van ZBC was eerder bij de bal, omspeelde de doelman en kon simpel afronden, 2-1. Na dit doelpunt kwam DFC geen moment meer in gevaar. De ingevallen Vinesh Rambaran kreeg in de 65e minuut een afgeslagen corner voor zijn voeten, hij bedacht zich geen moment en met een mooie volley tekende hij de 3-1 aan.

Het slotakkoord was voor topscorer Maarten Zilverschoon. Vanaf ruim 30 meter schoot hij een vrije trap ongenadig hard tegen de touwen, 4-1.

Hoewel het spel niet goed was zijn de 3 punten toch binnen en is DFC 5 een stapje dichter bij het kampioenschap. Ook concurrent ASWH maakte geen fout waardoor de voorsprong nog steeds 7 punten bedraagt. Er staan nog 7 wedstrijden op het programma. Aanstaande zaterdag is DFC vrij en op 26 maart speelt het thuis om half 3 tegen Oranje Wit.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com