Tandeloos DFC C3 bijt (nog) niet

14 februari 2016 1135x bekeken, 1 reactie »

Verslag van de wedstrijd Oranje Wit C5 – DFC C3 op zaterdag 13 februari 2016.

Na Ali lijken nu ook Colin en Milangelo hun biezen te pakken. Hierdoor begint C3 met exact 11 veldspelers aan een 2e helft van een 2e halve competitie, (of: aan de tweede helft van de competitie tegen andere tegenstanders). Gelukkig zijn Wassim, Erin en Fabian bereid gevonden om het team te komen versterken.

De eerste helft is DFC iets beter in het veldspel, maar Oranje Wit is gemiddeld een jaartje ouder en blijft gemakkelijk overeind. Als Stijn Winston goed de diepte in stuurt wordt deze vrij makkelijk achterhaald door zijn tegenstander, die is simpelweg sneller. Aan de andere kant zien we dat ook gebeuren bij Onur. De vooractie, de kaats: het zit bij DFC allemaal goed in elkaar, maar ook aan deze kant is de Oranje Wit verdediger sneller en loopt het gaatje dicht. Anderzijds maakt DFC het zichzelf soms onnodig moeilijk. De bekende kwaal van eerst een actie maken en dan pas kijken of er een medespeler vrij staat wordt veelvuldig toegepast, waardoor de snelheid soms uit het eigen spel wordt gehaald. Tegen het einde van de eerste helft zien we een prachtig schot van de linksvoor van Oranje Wit dat door Enis (op doel) niet kan worden gekeerd. Dit is wat je noemt een zondagschot op zaterdag.

De tweede helft is een kopie van de eerste: DFC is beter in het combinatiespel en nadrukkelijk op zoek naar dat ene gaatje in de Oranje Wit defensie, maar de aanvallers worden telkens weer ingehaald. Oranje Wit sticht gevaar door op snelheid de DFC verdediging te willen verrassen.

Alleen Yassine kan de doelman van Oranje Wit een keer testen, maar die laatste reageert goed. Aan de andere kant lijkt een lage voorzet van Oranje Wit ongevaarlijk, maar als 3 spelers (van DFC) de bal missen en de 4e speler de bal helemaal verkeerd raakt moet Redwan (2e keeper) toch de bal uit zijn net plukken. Een valse start voor C3.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 14 februari 2016 om 12:54 -

    Jammer jongens….

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com