SV Meerkerk MD1 – DFC MD1, 13 februari 2016

13 februari 2016 1436x bekeken, 1 reactie »
Eindelijk is het moment dan weer daar! Op deze frisse zaterdagmorgen mogen de D-meiden van DFC sinds lange tijd het veld weer in voor een wedstrijd. Tegenstander vandaag is SV Meerkerk.

Door een flinke toename van het aantal meisjes, wordt er vanaf vandaag weer 'echt' met een elftal gevoetbald. Op een groter veld, mét buitenspelregel etcetera. Het, zoals gewoonlijk, in grote getale meegereisde ouderlijk publiek is heel benieuwd hoe de meiden met deze nieuwe situatie omgaan, maar ze hebben er natuurlijk wel alle vertrouwen in.

Afgelopen weken hebben Kirsten en Laura, het vaste trainerskoppel van de D-meiden, de groep alvast zoveel mogelijk voorbereid en hopen vandaag op een goed resultaat. Aan het weer zal het in ieder geval niet liggen, want de velden van Meerkerk worden beschenen door een prachtig winterzonnetje.

Valerie, Marie en Tess zijn ziek dus we zullen het helaas zonder hen moeten doen. Sterkte en gauw weer beter worden, meiden!

Terwijl de tegenstander al op het veld verschijnt, houdt Kirsten nog een stevige peptalk in de kleedkamer. Dan zwaait de kleedkamerdeur open en beginnen de meiden, na bekomen te zijn van de schrik van de toch wat tegenvallende buitentemperatuur, aan een intensieve warming-up.

Na het fluitsignaal start DFC sterk. Een mooie combinatie van Megan en Denise eindigt in een strak afstandsschot van Denise dat met moeite gestopt wordt door de keepster van Meerkerk.

De meiden van Meerkerk antwoorden met een aanval die netjes wordt opgezet maar de afrondende trap rolt naast het doel van Daylaina.
De volgende aanval van Meerkerk wordt sterk opgevangen door het verdedigende werk van Chantal en Julia.

Opnieuw weet Meerkerk snel aan te vallen. Quirine achtervolgt haar tegenstandster en dat blijkt nét genoeg om ervoor te zorgen dat die de bal van afstand naast schiet.

Meerkerk voert de druk op. DFC houdt met moeite stand en probeert de bal richting het meerkerkse doel te krijgen. Dat lukt vooralsnog niet maar de wedstrijd duurt nog lang.
Wel laten sommige van de DFC meiden zien dat ze tijdens de winterstop nieuwe truukjes hebben geleerd, waar ze hun directe opponent soms netjes uit kunnen spelen. Romy bijvoorbeeld, etaleert een prachtige beweging die haar, volgens opmerkingen uit het publiek, door haar vader aangeleerd moet zijn.

Dan wordt, weliswaar vanuit een buitenspelsituatie, door Meerkerk gescoord. De scheidsrechter lijkt het buitensignaal van de grensrechter te negeren. We houden het er maar op dat hij de situatie anders beoordeelde.
Maar, de wedstrijd is opengebroken en DFC moet aan de bak. Toch blijft Meerkerk aandringen en zet de Dordtse verdediging alle zeilen bij om een tweede tegentreffer te voorkomen. Chantal, Julia en Quirine spelen sterk! En als het er op aankomt, staat Daylaina in het doel goed op haar plek. Al maakt ze het nog wel even spannend door een bal die haar richting op komt rollen, op te wippen en daardoor zoveel effect aan de bal mee te geven waardoor het lijkt alsof deze alsnog het doel van DFC in gaat. Gelukkig is ze alert en pakt ze de bal alsnog.

1-0 is de ruststand. Op naar tweede helft waarin nog van alles kan gebeuren.

Bo start na de hervatting in het doel, Daylaina is als spits opgesteld. Dat heeft effect want een mooie combinatie van haar en Megan zorgt meteen voor dreiging voor het meerkerkse doel.
Kort daarna krijgt Megan een mooie pass van Daylaina en snelt ze richting het zestienmetergebied.
Ze probeert met een harde knal te scoren maar helaas gaat de bal net naast.
Uit de volgende aanval van DFC haalt de ploeg een corner die in de meerkerkse defensie strandt.

Dan is het Meerkerk dat de aanval zoekt. De spits komt op volle snelheid aan en lost een goed geplaatst schot. Bo is echter op haar hoede en plukt de bal uit de rechterbovenhoek. Kort daarna laat ze opnieuw haar reflexen zien en weet ze een dwarrelbal uit het doel te houden.
Laure is daarna sterk in de defensie van DFC door een voorzet van Meerkerk te onderscheppen en zo DFC weer een kans op een nieuwe aanval te bieden.

De aanvallen golven op en neer, helaas zonder echte kansen. Totdat Meerkerk een goed, hoog ingeschoten bal, in het DFC doel ziet belanden. 2-0.

Een aanval met een prachtige voorzet van links van Daylaina levert nog geen aansluitingstreffer op.
Daarna valt DFC opnieuw aan en kan Denise alleen op de keeper af. Die laat na om uit te komen en zo haar doel te verkleinen. Met als gevolg dat Denise keihard kan uithalen en de bal rechts naast de keepster in het doel jaagt! 2-1!

Helaas is er daarna geen tijd meer om nog een gelijkspel af te dwingen want de scheidsrechter fluit voor de laatste keer. Deze wedstrijd dan. ;-)

Goed gespeeld, helaas verloren.  


 


1 reactie

  1. Jeugdcommissie 14 februari 2016 om 12:40 -

    Jammer meiden !! Voor het eerst op een “groot” veld is altijd even wennen…komt goed! !

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com