DFC MD1 – Kozakken Boys MD1

28 februari 2016 958x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC MD1 – Kozakken Boys MD1
Een prachtig zonnetje beschijnt het B-veld van DFC als de ploegen zich melden voor de aftrap.
Alle meiden zijn aanwezig dus we kunnen er tegenaan.

DFC start goed met een paar snelle aanvallen die helaas nog niet tot doelpunten leiden. Omdat ook Kozakken Boys regelmatig richting het DFC-doel optrekt, golft het spel leuk op en neer. 
Dan volgt de eerste echte doelpoging van de tegenstander. Een hard schot van afstand. Daylaina weet de bal eenvoudig, doordat ze goed staat opgesteld, uit het doel te houden.

De druk van de meiden uit Werkendam neemt toe en DFC lijkt in deze fase even tot verdedigen te zijn veroordeeld. Hetgeen de meiden dan ook met volle overgave doen.

Dan valt, nadat de eerstvolgende aanval van Kozakken Boys nog geen doelpunt oplevert omdat Daylaina de bal nog heel netjes voor de voeten van de spits van de tegenstander weet weg te graaien, toch de 0-1.
DFC is nog niet bekomen van deze kleine tegenvaller, of de bal lijkt alweer het doel van Daylaina in te rollen. De meegereisde aanhang juicht al, maar helaas voor de bezoekers gaat de bal net achter het doel langs.
Daylaina moet daarna opnieuw in actie komen en houdt met een mooie sprong haar doel schoon.

Het lukt de meiden van DFC maar niet om de bal op de helft van de tegenstander te krijgen. Soms door onervarenheid, soms door pech.
Met als gevolg dat de 0-2 valt door een mooi uitgevoerd afstandsschot vanaf een werkendamse voet.

Met die stand gaan we rusten. 

Ná het fluitsignaal voor de tweede helft gaat Kozakken Boys verder waar het gebleven was. Het doel van Bo, nu keepster, wordt flink onder druk gezet.
DFC ziet echter toch kans om een tegenstootje uit te delen via een aanval die vanuit het midden en de linkerflank voor het doel van de tegenstander uitkomt. Daylaina geeft de bal mooi voor, maar helaas kan er geen goed gevolg aan worden gegeven.
Kozakken Boys antwoordt snel en maakt via een snelle uitbraak de derde treffer deze wedstrijd.

Tussen de twee teams is het voornamelijk de organisatie die het verschil maakt. Waar de meiden van Kozakken Boys elkaar goed weten te vinden, wordt bij DFC de bal vaak op goed geluk een kant op geschoten. De wil is er wel, maar dat is deze wedstrijd duidelijk niet voldoende.

Daardoor kan de druk van Kozakken Boys aanhouden, wat tot een paar dreigende momenten binnen de zestien van DFC leidt.
Toch komt DFC er nog een keertje snel uit, over links. Een mooie combinatie van Denise, Daylaina en Amy lijkt te gaan slagen. Helaas staat een verdedigster het eerste thuisdoelpunt in de weg.

Omdat Kozakken Boys onvermoeibaar optrekt richting DFC, heeft de defensie het zwaar.
Gelukkig laat ook Bo zien waarom zij deze helft keept door een mooie trap van de werkendammers te stoppen.

Dan volgt een lange rush van Denise, opnieuw over links. Op volle snelheid troeft ze twee tegenstandsters af en plaatst de bal voor de voeten van de aanstormde Daylaina. Die trapt de bal over de keeper het doel in, 1-3!

Omdat kort daarna het eindsignaal klinkt, is zo net op tijd de eer gered.Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com