DFC C3 zet SSW opzij

28 februari 2016 1466x bekeken, 1 reactie »

Verslag van de wedstrijd DFC C3 – SSW C1 op zaterdag 27 februari 2016.

Onder mooie omstandigheden (windstil, onbewolkt) vangt de wedstrijd tegen SSW aan met Nick, Mehmet en Mohammed als invalkrachten van C2. De eerste 10 minuten wordt er goed samengespeeld en SSW komt nauwelijks van de eigen helft af. SSW heeft verdedigend de zaak echter goed dicht en er wordt helaas bijna niet op doel geschoten. Toch maakt DFC de 1-0 als Winston de bal het laatste zetje kan geven, nadat meerdere schoten het doel niet weten te bereiken. Een verdiende voorsprong die wel een fase van onrustig spel met zich meebrengt. Teveel spelers maken (weer eens) een actie teveel of zijn op zoek naar die ene schitterende assist. Ach, echt druk maken we ons er niet om, want SSW komt aanvallend niet verder dan een mogelijkheid die ontstaat na onbedoeld doorkoppen van Michael.

De tweede helft begint DFC weer goed en scherp en als aanvallend een keer wel de vrije man wordt aangespeeld (in dit geval Yassine) staat het al gauw 2-0 en is deze wedstrijd gespeeld. Mede doordat SSW aanvallend erg onmachtig is en verdedigend meer ruimte moet laten aan de fellere DFC spelers. Gelegenheidskeeper Nick hoeft zich in de tweede helft helemaal niet meer druk te maken. Ondertussen maakt Enis weer een mooi geplaatst afstand schot, pakt Pavel weer een doelpuntje mee na een wat wilde trap naar voren van Jaylison en tikt Stijn van dichtbij in als de keeper een afstandschot van Enis niet vast kan klemmen.

Had DFC in het najaar nog heel veel moeite met dit SSW in het bekertoernooi; vandaag waren ze met name verdedigend oppermachtig met uitblinkers Michael en Redwan. Als er aanvallend iets doeltreffender gevoetbald zou worden (zoals bij het 2e doelpunt) hadden ze wellicht dubbele cijfers kunnen noteren. Een prima overwinning met een 3e plek op de ranglijst tot gevolg.

(foto’s: Arjan)
1 reactie

  1. arie heijstek 28 februari 2016 om 14:46 -

    Weer mooie foto’s, maar ongeschikt voor ons archief.
    Altijd ook, in hogere resolutie, toesturen aan archivaris@dfc-dordrecht.nl
    Vast bedankt!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com