DFC C3 geeft visitekaartje af

21 februari 2016 995x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC C3 geeft visitekaartje af

Verslag van de wedstrijd DFC C3 – Groote Lindt C2 op zaterdag 20 februari 2016.

Het was even spannend of de wedstrijd door zou gaan vandaag. Er was weer aardig wat regen gevallen. Bij aanvang van de wedstrijd heet de grote afwezige Onur, maar er is ook goed nieuws: Pavel komt het team versterken en Danny (C1) en Joël (D1) zijn bereid gevonden om assistentie verlenen. We kennen Groote Lindt van eerdere ontmoetingen als een goed georganiseerd team en de gehele eerste helft blijkt dat uit het spelbeeld. Beide ploegen laten ook vandaag goede combinaties zien en het is afwachten wie als eerste een gaatje in een van de verdedigingen kan slaan. Pavel laat zien dat hij daar prima uit de voeten kan en Danny pakt die positie later prima over. Bovendien is Joël een keeper die snapt wat hij in het doel moet doen en dat straalt vertrouwen uit naar de ploeg.

Het team werkt bovendien hard, maar echt grote kansen dienen zich niet aan, ook omdat Yassine, Winston en Stijn een aantal keer voor buitenspel worden teruggefloten. Maar net als iedereen denkt dat de 0-0 ruststand bereikt is, eist Enis de bal op die voor de voeten van Stijn bestemd lijkt. Beiden hebben al gezien dat Yassine een mooie loopactie heeft ingezet en het is Enis die de bal prachtig in de loop speelt, waarna Yassine niet meer durft te missen en het mooi afmaakt.

De 2e helft begint als een kopie van de eerste, maar gesteund door de wind is het DFC dat het meest naar voren voetbalt. Toch is er een individuele actie van Enis nodig om de ban te breken. Op de rand van het zestienmetergebied ontstaat een klein gaatje en hij krult de bal magistraal in de verre bovenhoek. Hierna valt de organisatie bij Groote Lindt een beetje weg en ontstaat er meer ruimte. Pavel (inmiddels rechts voorin) wordt na een mooie aanval van Groote Lindt door Stijn de diepte ingestuurd. Hij sprint met de bal, kapt zijn tegenstander uit, krijgt de bal een beetje gelukkig mee, maar rond vervolgens prima af. Even later mislukt de 2e counter op deze wijze maar net, maar uiteindelijk wordt het nog 4-0 als Pavel van dichtbij het doel het net nog eens weet te vinden.

Ineens stond er weer een (h)echt team bij C3 en dan zie je dat er behoorlijk wat voetbal in schuilt. Nieuwkomer Pavel paste zich gelijk goed aan. Met 2 doelpunten mag je gerust spreken van een lekkere binnenkomer.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com