DFC C2 schiet met scherp

13 februari 2016 1320x bekeken, 1 reactie »

13 februari 2016 DFC C2 – Wieldrecht C3

Twee ploegen die elkaar kennen uit de najaarscompetitie. Toen werd het 5-0 voor DFC, we gaan zien of de jongens nu niet de tegenstander onderschatten.

Van onderschatten is echter vanaf het begin van de wedstrijd geen sprake, DFC vliegt er met volle overtuiging in. Wieldrecht komt direct onder vuur, en vooral over links breekt Akram regelmatig prima door. Al na een minuut of drie begint het verschil in kracht in de stand duidelijk te worden: Akram schiet een boogbal over de keeper heen, die daarbij uitglijdt en kansloos is: 1-0 DFC. De ene aanval (en kans) volgt de andere op en het is verbazingwekkend dat het nog 10 minuten duurt voordat er een vervolg is: Dyron staat op de juiste plek als Mehmet tegen de keeper schiet, en tikt binnen: 2-0. En dan is het hek van de dam: Damian verzendt een goede pass langs de zijkant en de vandaag ongelukkig spelende Mehmet rondt nu wel af, 3-0. Nog geen twee minuten later breekt de balvaste Yassin door:4-0.

Weer twee minuten later kopt Akram bij een corner pardoes in eigen goal: 4-1. Maar kort daarna zorgt Yassin voor de 5-1. Het is eigenlijk geen wedstrijd, het is een partij die de andere werkelijk overspoelt. Dyron staat weer op de juiste plek in de doelmond om de 6-1 te verzorgen, en bij een lekkere voorzet van Julian over rechts is het weer de beurt aan Yassin: 7-1, een echte hattrick. Vlak voor rust gaat een prachtig afstandsschot van Yassin er ook nog in: 8-1 bij rust, zijn vierde. Als eindstand zou dit al meer dan voldoende zijn.

Na rust is het tijd om te wisselen, en in fasen komen Tigo, Max en Jan in het team. Uit een verlengde corner pikt Julian vlak na rust zijn goal mee: 9-1. De prima invallende Max deelt in de feestvreugde door een harde lage corner van Mohamed in het doel te rossen, 10-1. Steeds meer proberen spelers mooie aanvallen op te zetten, maar de mooiste komt over links: Mohamed speelt Max aan, de loopactie is van Tigo, en die wordt door Max goed met een bal langs de lijn beoordeeld. Tigo schudt er wat bewegingen uit en voor hij het weet staat hij voor de keeper. Daar weet hij wel raad mee: 11-1! Daarmee is voor hem ook de ban gebroken, en hij steekt, schiet (prachtig afstandsschot) en soleert C2 naar een 14-1 overwinning.

Complimenten voor de inzet waarmee de wedstrijd gestart is! Dat dit uiteindelijk geen wedstrijd was sluit niet uit dat er prima dingen uit te filteren zijn: benutten van de kansen moet veel efficiënter, maar het samenspel en het bewegen zonder bal waren vandaag zonder meer goed te noemen. We gaan zien waar dat volgende week uit bij VVGZ C4 toe leidt.


1 reactie

  1. Jeugdcommissie 14 februari 2016 om 12:32 -

    Gefeliciteerd jongens! !

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com