DFC C1 krabbelt op met winst tegen ASWH

13 februari 2016 1430x bekeken, 1 reactie »

Met een belangrijke 0-1 overwinning bij ASWH C2 heeft DFC C1 een mindere periode afgesloten en is het kampioenschap weer een stukje dichterbij gekomen.

Vlak voor de winterstop verloor het team nipt en onverdiend thuis van Wieldrecht C2, naaste belager in de competitie. Desondanks bleef DFC aan kop staan door een beter doelsaldo. Toen de laatste wedstrijd voor de winterstop 1-1 werd gelijkgespeeld bij Dubbeldam, leed het team echter onnodig puntverlies en liep Wieldrecht twee punten uit.

De titel leek buiten bereik, maar kwam weer in zicht toen Wieldrecht onverwacht verloor bij GSC/ODS. Als DFC C1 de rest van zijn wedstrijden wint is het kampioen.

Daarom was het eerste competitieduel na de winterstop tegen ASWH cruciaal. De Ambachters hebben een goed voetballend team met een formidabele laatste man. In de eerste helft lukte het DFC zelden om door de defensie heen te breken, maar een verwoestend schot van Marco betekende desondanks 0-1.

Na de rust ging DFC doen wat het voor de winterstop ook deed: voetballen. Het tempo ging omhoog, aanvallen werden beter opgezet, iedereen schakelde een tandje bij en dat leidde tot verschillende open doelkansen. Aan de andere kant probeerde ASWH het met afstandsschoten die naast gingen of in de handen van keeper Tim belandden. Hoewel  DFC verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen, boekte het een verdiende overwinning en heeft het team het kampioenschap weer in eigen hand.

 

 

 


1 reactie

  1. Jeugdcommissie 14 februari 2016 om 12:23 -

    Ondanks dat het zoooo vroeg was, toch de overwinning….Gefeliciteerd jongens! !

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com