DFC 5 wint van laagvlieger VVGZ

1 februari 2016 1421x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 wint van laagvlieger VVGZ

Afgelopen zaterdag (30 januari) stond voor DFC 5 de eerste wedstrijd van 2016 op het programma. Op het kunstgras van VVGZ werd er, onder herfstachtige omstandigheden, aangetreden tegen de nummer laatst van de ranglijst VVGZ.

Robin Ramesar en Maarten Zilverschoon speelde uit nood, en niet onverdienstelijk, mee met het eerste elftal.  Tevens waren er een aantal afmeldingen waardoor het maken van de opstelling gepaard ging met wat passen en meten. Doelman Cliften Sewpersad speelde op 10 en Urvin Kamta verdedigde het doel.

Gezien de positie van VVGZ op de ranglijst moest de wedstrijd geen probleem zijn voor DFC. Echter, DFC had het in het begin erg moeilijk met de snelle voorhoede van VVGZ en na 20 minuten kwam het zelfs op een 1-0 achterstand. Marco van Woerkom speelde de bal te kort terug op Aroen Ramsanjhal, de spits van VVGZ onderschepte de bal en maakte in de afronding geen fout.

5 minuten na de achterstand bracht Cliften Sewpersad de stand weer in evenwicht. Een goede dieptepass van Rikash Jiawan werd op waarde geschat en in tweede instantie was het raak, 1-1. Hierna volgde er een aantal goede mogelijkheden voor onder andere Siegmund Sewpersad en Bobby Raghoenath maar het vizier stond na de winterstop nog niet op scherp. Het duurde dan ook tot de 43e minuut voor de 1-2 viel. Siegmund Sewpersad krulde een vrije trap langs de muur in de korte hoek.

Na rust creëerde DFC meer kansen maar oogde het in de afronden zwak. Pas na 75 minuten werd de 1-3 op het scorebord gebracht. Een voorzet van Cliften Sewpersad werd door de nadrukkelijk aanwezige Louisano Trinidad, na een uiterste krachtsinspanning, op prachtige wijze binnengekopt, 1-3.

VVGZ liet het echter niet bij de 1-3 zitten en gooide er nog een slotoffensief uit. 5 minuten voor tijd krulde VVGZ een vrije trap achter doelman Urvin Kamta. DFC moest nog even vol aan de bak om de drie punten mee naar Dordrecht te nemen. Door hard werken in de laatste 10 minuten gebeurde dit ook.

Februari wordt voor DFC 5 een leuke maand. Aanstaande vrijdag reist de ploeg af naar Barcelona voor een trainingskamp en op 13 februari speelt de ploeg, om 12:30, uit tegen de nummer 3 EBOH.

Op 27 februari staat de kwartfinale van de beker op het programma tegen de nummer 2 van de ranglijst ASWH.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com