DFC 5 na strafschoppen uitgeschakeld

29 februari 2016 1907x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 na strafschoppen uitgeschakeld

Afgelopen zaterdag, 27 februari, stond voor DFC 5 de kwartfinale van het bekertoernooi op het programma. De tegenstander was een bekende, ASWH 8. ASWH 8 speelt in dezelfde competitie en is in de strijd om het kampioenschap de belangrijkste concurrent van DFC 5. De eerste wedstrijd in de competitie werd door DFC eenvoudig gewonnen (5-1). De tweede wedstrijd was een ware veldslag waarbij de brilstand op het scorebord bleef. Vooraf beloofde het allesbehalve een eenvoudige middag te worden.

ASWH besloot dezelfde tactiek als in de tweede competitiewedstrijd te hanteren. Het middenveld was versterkt en met één spits loerde het op de counter. DFC zocht via de zijkanten de aanval maar dit gebeurde in een te laag tempo. Na een half uur stoomde linksback Ashwan Rambaran op aan de linkerkant en omspeelde twee tegenstanders. Zijn schot verdween echter net boven de rechter bovenhoek.  Na 40 minuten werd Maarten Zilverschoon onderuit gehaald op 20 meter van het doel.

Robin Ramesar liet zien dat hij het nemen van vrije trappen nog niet verleerd is. Hij krulde de bal op fantastische wijze langs de muur in de kruising, 1-0. ASWH kreeg op slag van rust een vrije trap op ongeveer dezelfde plek. Ook ASWH had een ware specialist in huis. Echter eindigde zijn vrije trap op de lat. Hier kwam DFC goed weg en hierdoor ging DFC de kleedkamer in met een 1-0 voorsprong.

Direct na rust was DFC niet bij de les. Een vrije trap rondom de middenlijn werd de ‘16’ in geslingerd en door de linksbuiten van ASWH doeltreffend verlengd, 1-1. Beide teams wilde niet verliezen en het duel ontpopte zich tot een ware veldslag. Tot de 70e minuut waren er echter geen noemenswaardige kansen. Hierna volgde een indirecte vrije trap van Robin Ramesar welke van de lijn gehaald werd, een mooie aanval waarbij Cliften Sewpersad net niet het laatste zetje kon geven. en een schot van Marco van Woerkom werd door een verdediger van de lijn gekopt. ASWH kwam er ook nog eenmaal gevaarlijk uit maar de spits kon niet doeltreffend uithalen. Het duel eindige in een 1-1 stand en dit betekende direct de strafschoppenreeks.

ASWH maakt in de eerste beurt geen fout en Robin Ramesar drukte feilloos af.

In de tweede beurt maakte ASWH wederom geen fout maar middenvelder Marco van Woerkom schoot de bal over het doel.

In de derde beurt schoot ASWH de bal naast en scoorde Cliften Sewpersad de gelijkmaker.

In de vierde beurt scoorde ASWH en werd de bal van AJ Bhola door de doelman uit de rechtshoek getikt.

In de vijfde beurt maakte ASWH geen fout en hierdoor plaatste het zicht voor de halve finale van de beker.

DFC 5 kan terugkijken op een mooi bekertoernooi en zich nu volledig richten op de competitie. Hierin staat het vier punten voor op ASWH. As zaterdag treedt DFC 5 om 17:00 uur aan in Zwijndrecht tegen Pelikaan.

Ondanks de nederlaag was de derde helft in de kantine zeer gezellig: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=943046722438814&id=236829639727196

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com