DFC 5 na 60 minuten gestaakt vanwege ongeval

15 februari 2016 1590x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 na 60 minuten gestaakt vanwege ongeval

Afgelopen zaterdag (13 februari) stond voor DFC 5 het uitduel tegen EBOH op het programma.

De stadsderby beloofde vooraf een boeiend duel te worden. De heenwedstrijd werd door DFC op het nippertje gewonnen (2-1). DFC is nog steeds de ongeslagen koploper en EBOH neemt de 3e plek in op de ranglijst.

In de beginfase nam EBOH de overhand. De linies stonden bij DFC te ver uit elkaar, waardoor EBOH genoeg ruimte kreeg om het balletje te laten gaan. Het eerste half uur was het vooral een pittige pot vol strijd en passie maar met weinig kansen. De eerste mogelijkheid van EBOH was direct raak. DFC zette niet goed druk waardoor EBOH er simpel uit kon komen.  Een dieptebal werd door de rechtsbuiten goed meegenomen en fantastisch afgerond, 1-0.

Na dit doelpunt pakte DFC de draad op en zette het meer druk op het doel van EBOH. Maarten Zilverschoon kreeg na een goede steekbal een vrije doortocht richting het vijandige doel maar werd onterecht afgevlagd. 5 minuten voor rust kreeg DFC de mogelijkheid op de gelijkmaker. Marco van Woerkom veroverde de bal op het middenveld, stuurde Maarten Zilverschoon de diepte in en kreeg, na een goede actie, op de 11 meter de bal terug. Met een mooie reflex kon de sluitpost van EBOH de gelijkmaker voorkomen. Met een 1-0 achterstand werd er gerust.

In de rust werden er wat tactische omzettingen gedaan en DFC nam direct het initiatief in handen. EBOH, dat vermoeid oogde, was rijp voor de slacht. Na 5 minuten dekte Robin Ramesar goed door en veroverde de bal op 20 meter van het doel. Hij stoomde door en in de afronding maakte hij geen fout, 1-1.

Na dit doelpunt zocht DFC naar de voorsprong. Een aantal aanvallen leverde geen doelpunt op. Na 60 minuten kwam Maarten Zilverschoon op de middenlijn in balbezit. Hij omspeelde de laatste man van EBOH maar deze maakte met een grove charge een einde aan de doortocht. De laatste man van EBOH moest deze actie bekopen maar een ernstige beenbreuk. Deze actie betekende terecht het einde van het duel.

DFC 5 wenst de speler van EBOH veel sterkte bij het herstel!

Het duel wordt waarschijnlijk alleen uitgespeeld als aan het eind van het seizoen blijkt dat dit voor de ranglijst noodzakelijk is.

Aanstaande zaterdag speelt DFC 5 thuis, als de weergoden het toelaten, om half 3 tegen Oranje Wit.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com