Valse start DFC C2

24 januari 2016 1162x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Valse start DFC C2

23 januari 2016 De Alblas C3 – DFC C2

Na de hele competitie, welke blijkbaar half gespeeld diende te worden, is C2 opnieuw ingedeeld, met nieuwe tegenstanders.

De Alblas C3 is zo’n nieuwe tegenstander, en het is dus afwachten waar we mee te maken hebben.

DFC start de wedstrijd voortvarend, en De Alblas wordt al snel onder druk gezet. Als Akram aan een mooie solo op links begint en deze afrondt met een panklare voorzet op Yassin, is het al na een minuut of drie raak: 0-1 voor DFC! Dat belooft wat voor het vervolg van de wedstrijd. Jammer is dat Akram daarna uitvalt na een overtreding op hem, maar hij wordt prima vervangen door Redwan, die samen met Jaylison en Enes de afwezigen bij C2 vervangt.

Wat volgt is een groot overwicht voor DFC zonder veel kansen, De Alblas komt de hele eerste helft slechts een keer of vijf over de middellijn. Toch blijven de doelpunten uit voor DFC, de diepe pass wordt te snel ingezet, er wordt te veel met, maar te weinig  zonder bal gelopen. Het slechtste scenario ontrolt zich: vlak voor rust countert de tegenstander naar de gelijkmaker: 1-1.

Waar DFC verder wegzakt in een soort slaapstand, daar wordt De Alblas juist wakker. Begin van de tweede helft komt DFC nog goed weg als een tegenstander doorbreekt en Gohkan nog kan redden. Een tweede kans wordt gemist, C2 is gewaarschuwd!

De tweede goal komt voor De Alblas na een minuut of 10 in de tweede helft door een verdedigende misrekening: 2-1. Nu komt er weer een aanvalsstorm van DFC, maar de goal valt maar niet. De tegenstander verdedigt met volle inzet, en diverse afstandsschoten van Mohamed en Nick eindigen niet in het net. De druk wordt vol op de tegenstander gezet door DFC, en dat levert resultaat op: een terugspeelbal wordt door keeper en verdediger verkeerd beoordeeld, en Julian prikt de bal in de goal: 2-2. Een mooi moment voor hem na zijn lange afwezigheid door blessureleed.

Alles wordt op het binnenslepen van de winst gezet, maar het is weer een counter die DFC de das omdoet: 3-2 voor De Alblas. Onvoorstelbaar gezien het balbezit en de hoeveelheid aanvallen die DFC gehad heeft. Maar zo is voetbal, het verlies is volkomen onnodig, maar wel weer een leermoment.

Eigenlijk lijkt de start van de competitie op die van de najaarscompetitie, laten we het opstartproblemen noemen. Volgende week uit tegen ASWH C4, een sterke tegenstander. C2 kan dan laten zien dat dit een incident was, succes mannen!


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com