Epische wedstrijd DFC C2

30 januari 2016 1521x bekeken, 1 reactie »

30 januari 2016 ASWH C4 – DFC C2

Onder erbarmelijke omstandigheden (striemende/stromende regen, harde wind, kwart over 7 verzamelen), blijken een aantal jongens niet aanwezig. Dat is gezien het tijdstip erg vervelend, maar gelukkig zijn Redwan en Tigo enthousiast genoeg om acuut uit bed te springen waardoor C2 12 spelers kan inzetten. Dank daarvoor (en ook voor de ouders natuurlijk).

Over de tegenstander is niets bekend, al zijn teams van ASWH (vandaag: Altijd Striemend Water Hier) meestal geduchte tegenstanders. Wat duidelijk te zien is: er lopen knapen bij die in een gemiddeld A team niet zouden misstaan qua fysiek.

Het theater van vandaag is het kunstgrasveld van ASWH. De wedstrijd is nog maar een minuut oud als de thuisploeg vlot door de verdediging van DFC snijdt en Gokhan klopt: 1-0. Dat gaat veel te makkelijk, we houden ons hart vast voor het vervolg. Maar C2 blijkt niet van slag, en neemt al snel de overhand in de wedstrijd. Geprobeerd wordt om de snelle aanvalslinie van Tigo, Mehmet en Yassin met dieptepasses te bereiken. De verdediging van ASWH heeft de handen vol aan de aanvalsgolven van DFC, er wordt met hart en ziel gespeeld.

Kansen volgen dan ook: een viertal worden gemist. Die ban wordt na een minuut of 20 gebroken als Quinten langs de linkerflank een schitterende dieptebal op Tigo geeft. Tigo kent maar een richting: naar het doel van de tegenstander. Met een schitterende kapbeweging stuurt hij twee verdedigers een andere kant op en vlamt hij de bal langs de keeper: 1-1.

DFC heeft recht op meer, maar dit is al een goed moment. Ondanks de blijvende druk scoort DFC niet meer in de eerste helft. Wat wel opvalt: de scheidsrechter fluit onevenwichtig. Dat dit in het voordeel van de thuisploeg is, dat zijn helaas bekende verschijnselen. De jongens in het veld valt dit ook op, desondanks blijft de concentratie behoorlijk goed. Als de scheidsrechter in een duel een overtreding ziet buiten de hoek van het strafschopgebied, krijgt ASWH vlak voor rust een vrije trap. Helaas voor DFC gaat deze er schitterend rechtstreeks in, waardoor C2 weer achter komt: 2-1.

Na rust blijkt Tigo helaas uitgevallen (op zijn pols gevallen bij een onbestrafte charge), waardoor er nog 11 spelers zijn. De aanvalsdrift gaat onverminderd verder, en een minuut of tien in de tweede helft wordt de vandaag ongrijpbare Yassin toch door de aanvoerder gegrepen, maar dan in het strafschopgebied: penalty! Gokhan komt er voor uit zijn goal. Het schot is voor zijn doen wat twijfelachtig, maar hard genoeg: 2-2.

DFC gaat nu nog meer drukken, ASWH komt er bijna niet meer uit. Als Mehmet een goede actie over links heeft, trekt hij de verdedigers naar hem toe. In een uiterste inspanning weet hij de bal voor de goal te krijgen, en daar is de onvermoeibare Redwan om af te ronden: 2-3 voor DFC!

Helaas heeft Mehmet bij deze actie zijn knie verdraaid (lijkt toch een hoog risico bij kunstgras), en moet hij het veld verlaten. Hierdoor staat C2 met nog 20 minuten te spelen met 10 man. Beterschap!!

Yassin wordt de enige spits, maar als hij weer een prima actie heeft wordt hij (naar onze waarneming) nagetrapt door de aanvoerder van de tegenpartij. Uit de woordenwisseling daarna duwt hij deze tegenstander in de rug, en die besluit professioneel pijn te hebben. Waar de eerste overtreding onbestraft blijft, wordt Yassin er uit gestuurd. Nog maar 9 man!

Nog 10 minuten overleven, maar C2 is vandaag op mentaal gebied onbreekbaar. Met een enorme inzet lijken er wel 13 DFC spelers te lopen, en zo worden de drie punten mee naar DFC genomen.

Respect voor diegene die is komen opdagen, en voor de enorme inzet tijdens deze wedstrijd. De weinige toeschouwers bij deze wedstrijd hebben een echte strijd gezien, met allerlei dramatische wendingen. Volgende week weer thuis, tegen een bekende: Wieldrecht C3.


1 reactie

  1. Jeugdcommissie 31 januari 2016 om 12:03 -

    Gefeliciteerd jongens! ! Petje af dat jullie onder deze omstandigheden toch de punten mee hebben genomen naar huis.. TOP !!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com