Moeizame overwinning voor DFC C3

6 december 2015 1104x bekeken, 1 reactie »
Moeizame overwinning voor DFC C3

Verslag van de wedstrijd Sleeuwijk C2 – DFC C3 op zaterdag 5 december 2015.

Omdat Schelluinen vorige week één van zijn twee inhaalwedstrijden heeft gewonnen is DFC C3 ongemerkt geen koploper meer. Het is dus zaak om in het spoor van de belangrijkste titelkandidaat te blijven. In de volgende opstelling gaan ze het proberen:

Enis * Michael – Jaylison – Xander – Redwan * Luca – Julian – Stijn * Winston – Yassine – Onur.

Reserves: Colin en Milangelo.

Met de stevige frisse wind in de rug laat DFC er geen gras over groeien op het kunstgras van sportpark De Roef en al in de 4e minuut wordt de lat getoucheerd en in de 5e minuut maakt Yassine de 0-1. Luca en Jaylison zorgen voor controle op het middenveld, maar bij de eerste de beste diepe bal van Sleeuwijk loopt Xander de snelle spits ondersteboven. De bal wordt klaargelegd op de strafschopstip en ingeschoten, maar keeper Enis is attent en keert de bal met zijn voet. Daar komt DFC goed weg. DFC is slordig in de passing als Julian uit het niets een fantastische diepe bal op Stijn geeft. Op volle snelheid controleert Stijn de bal, kapt zijn man uit en stuurt Winston het strafschopgebied in en hij maakt het ijskoud af: 0-2. Even later herhaalt Yassine het kunststukje van Stijn, maar dit keer kan Winston de bal net niet over de keeper heen liften. Sleeuwijk is van slag en DFC is veel sterker. Het trio Redwan – Stijn – Onur laat verrukkelijke combinaties zien en zodra Julian in het spel betrokken wordt verlegt deze steeds slim het spel naar de rechterkant, waar Winston voor diepgang en dreiging blijft zorgen. Desondanks valt het doelpunt uit een corner: Redwan ramt de afgeslagen bal van dichtbij in het net en met een 0-3 ruststand lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

 

En dan de tweede helft:

DFC begint ongeconcentreerd en al in de 2e minuut staat het 1-3.

Sleeuwijk stroopt de mouwen op.

DFC begint te mekkeren.

De scheidsrechter fluit vaak voor de 2e overtreding (die van DFC).

DFC mekkert maar door.

Sleeuwijk mist haar 2e (terecht gegeven) penalty.

Jaylison loopt teveel met de bal (net als Enis).

De aanvallers staan (ondanks wind tegen) te ver naar voren.

Stijn staat te veel naar links.

Iedere diepe bal van de tegenstander is gevaarlijk.

Uit de 3e penalty (de tegenstander struikelt over zijn eigen benen en Luca wordt er voor 10 minuten afgestuurd) wordt het 2-3.

DFC mekkert er op los.

Sleeuwijk stroopt de mouwen nog verder op.

De scheidsrechter grijpt niet in.

DFC raakt nog verder geïrriteerd, vecht tegen zichzelf, vecht tegen de wind, vecht tegen de tegenstander en tegen de scheidsrechter, maar blijft bovenal vechten voor een (goed) resultaat.

Gelegenheidskeeper Redwan zorgt er -met meerdere goede reddingen- voor dat de wedstrijd uiteindelijk met 2-3 gewonnen wordt.

Ook slechte wedstrijden moet je zien te winnen en dat deed C3 vandaag. Het team was duidelijk niet zichzelf, maar wist toch de punten mee naar Dordrecht te nemen en dat is uiteindelijk een hele knappe prestatie!

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 6 december 2015 om 21:19 -

    Gefeliciteerd jongens! !

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com