Kater voor D1

20 december 2015 1379x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Kater voor D1

Zaterdag heeft het D1 elftal, voor de KNVB beker,  gespeeld tegen De Alblas. Vorige week had de D1 een goede wedstrijd gespeeld tegen de Groote Lindt. Weliswaar verloren maar dat is geen schande tegen de huidige koploper van de competitie. Toen zagen we veel inzet dus de verwachtingen waren hoog gespannen! De wedstrijd tegen de Alblas was vervroegd dus al vroeg in de ochtend waren de mannen paraat. We hadden een paar afmeldingen dus zonder Tom, Devin en Andrej maar met ondersteuning van Luca en Julian begon de D1 de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut werd er goed gespeeld. Het elftal van de Alblas deed echter niet onder dus het leuk een spannende wedstrijd te worden. Vanaf het begin werd er door beide ploegen goed druk gezet. De spelers van de Alblas bleken over een goede conditie te bezitten dus het tempo zat er goed in. Beide teams wisten kansen te creëren maar Joel stond prima te keepen. Zo gingen we met  0-0 en een goed gevoel de rust in. DFC werkte hard, de focus lag bij de wedstrijd en er werden mooie combinaties gemaakt. Na de rust leek de Alblas het tempo wat ze de eerste helft in de wedstrijd brachten, niet meer op te kunnen brengen. We hadden hoop, zouden ze hun krachten verspeeld hebben? Hoe dan ook, DFC wist een kans te creëren en Noah kon er 1-0 van te maken. De vechtlust van de spelers van de Alblas was er direct dus de spanning steeg! De supporters zaten op het puntje van hun stoel… zouden we de voorsprong vast weten te houden? Maar het ging mis. Zo`n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Noah het aan de stok met de scheidsrechter. De scheidsrechter trok een gele kaart en Noah kon naar de bank. Na wat commotie speelde DFC verder maar de focus was verminderd. Daar maakte de Alblas dankbaar gebruik van… het werd 1-1! Toen DFC daarna ook nog een penalty tegen kreeg na een actie van Jan was het bekeken; de Alblas wist de penalty te benutten. De discussie die Jan had met de scheidsrechter over het feit of de penalty wel of niet terecht was gegeven leverde hem ook een gele kaart op! En al heb je dan nog zulke goede invallers, met 9 tegen 11 kan het een lastig verhaal worden. Maar zo ver is het niet gekomen, na de penalty gaf de scheidsrechter het fluitsignaal… einde wedstrijd. Met de teleurstelling van het gezicht af te lezen kwamen onze spelers van het veld. Begrijpelijk, want wat is het ontzettend jammer dat het zo gelopen is. Ik had graag gezien dat het harde werken van alle spelers was beloond met een overwinning.

Wat een mooie, sportieve wedstrijd leek te worden eindigde in debacle. Ik weet het, voetbal is emotie. Maar het blijft de kunst om je emotie om te zetten in gepassioneerd voetballen en niet in negativiteit richting een scheidsrechter of tegenstanders. Het levert niets op, dat hebben we zaterdag weer eens bevestigd gekregen. Het is soms harstikke moeilijk maar zo belangrijk voor jullie toekomst op het voetbalveld! Laten we deze wedstrijd dus maar zien als een leermoment en met elkaar, als team, proberen positiviteit en focus te houden tijdens de wedstrijden.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com