E1 toont karakter

2 december 2015 2242x bekeken, 1 reactie »

Afgelopen Zaterdag speelde de E1 tegen Emma E1. De winnaar is zo goed als zeker kampioen van de 1e klasse! Het was dan ook ongewoon druk langs de lijn.

De jongens zijn goed doordrongen van het belang van de wedstrijd. Misschien zelfs wat te goed, want ze beginnen zeer terughoudend, bijna timide. Emma kan in de eerste helft dan ook veel druk zetten, en is veel in de aanval. Gelukkig hebben wij de minst gepasseerde verdediging van deze competitie. Silvester is vandaag in bloedvorm, en vliegt van de ene naar de andere hoek om de ballen eruit te plukken.

Sporadisch kunnen we wat terug doen, maar Noah, Cehm, Mees en Ouassim hebben voorin  geen geluk.

Na ongeveer een kwartier gebeurt dan wat niet uit kon blijven: de aanvoerder van Emma kan schieten uit de tweede lijn. Silvester zit er nog aan, maar dat mag niet baten: 0-1, weg kampioenschap!

Onze jongens laten het koppie niet hangen, en voetballen gewoon door. Uiteindelijk kan linksback Zouhair nog voor rust gelijkmaken.

Bij de limonade zet coach Marcel orde op zaken: Emma is scherper, loopt harder en werkt harder. Als wij dat niet ook gaan doen gaan ze winnen. Het komende half uur kunnen we kampioen worden, daarna niet meer.

De peptalk werkt. Iedereen loopt een pas harder, waardoor ballen in de ruimte voor ons zijn, in plaats van voor Emma. Midachter Alexandre schuift meer naar voren, in plaats van als laatste man te spelen. We kunnen Emma meer en meer onder druk zetten. Al vroeg in de tweede helft moet Emma Noah afstoppen met een ‘niet zo nette’  tackle. De scheidsrechter geeft terecht een vrije trap. Alexandre krult hem keurig over de muur onder de lat. Keeper kansloos: 2-1.

Dat werkt bevrijdend, en vijf minuten later laat Noah zien wat er gebeurt als je hem niet afstopt: van veraf schiet hij de bal in volle ren over de keeper, onder de lat. Hij past – precies: 3-1.

Daarmee is de wedstrijd gespeeld. Emma gaat van steeds grotere afstand schieten, in de hoop dat er eentje inwappert, maar Silvester keept foutloos, en 3-1 is de eindstand.

We moeten nog drie punten halen uit twee wedstrijden, maar we hebben deze overwinning toch gevierd met een frietje.

Dank aan de tegenstander voor een leuke en sportieve wedstrijd, en dank aan de scheidsrechter (en ook aan alle andere scheidsrechters uit Heren 1, eerder in het seizoen) voor het fluiten.

 

1 reactie

  1. a.p.heijstek 3 december 2015 om 13:44 -

    stuur foto’s ook aan archivaris@dfc-dordrecht.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com