DFC C3 uit het bekertoernooi gesmeten

13 december 2015 1079x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC C3 uit het bekertoernooi gesmeten

Verslag van de wedstrijd Oranje Wit C6 – DFC C3 op zaterdag 12 december 2015.

Ondanks de goede omstandigheden – het is niet koud en er staat weinig wind – zal dit een wedstrijd worden die DFC C3 maar snel moet vergeten. Zonder Colin en met Stijn op de reservebank begint het team bijzonder ongeïnspireerd aan de wedstrijd. Passes komen niet aan of de bal wordt heel moeilijk aangespeeld. De balaannames zijn ronduit zwak en veel spelers maken lukraak een actie om vervolgens de bal te verspelen. Al na zo’n 10 minuten volgt de eerste wissel en Stijn lijkt op links het spel een beetje vlot te trekken, maar ziet even later de bal vanuit een corner langs hem heen het DFC doel in gaan. Juist als C3 zich lijkt te herpakken mikt Oranje Wit een bal langs gelegenheidskeeper Milangelo en gebrek aan keeperservaring breekt het team vandaag op. Vlak voor rust wordt Julian ook nog eens zwaar bestraft na een stevig schouderduwtje en via een penalty is het bij rust al 3-0.

In de kleedkamer treffen we een aangeslagen en futloos team aan dat de individuele wanprestatie – nagenoeg alle spelers verzaken hun taak – afschuift op de ander. Doe ik iets fout? Nee joh, zij doen hun best niet. De trainers vragen zich hardop af wat deze eerste helft moest voorstellen.

De tweede helft lijkt C3 zich even te herpakken. Stijn stuurt Milangelo weg en diens voorzet wordt door Onur in de touwen geschoten. DFC heeft wat meer balbezit, maar schijn bedriegt. Zonder groots spel is het Oranje Wit dat uit een puntgave counter de 4-1 maakt en later ook nog goed profiteert van de verdedigende wanorde. Een stevige nederlaag van 5-1 is het gevolg voor DFC C3.

Een gezamenlijke off-day geeft dit najaar een jammerlijk voetbaleinde. DFC C3 was vandaag geen schim van de goedlopende, hardwerkende ploeg die we tot twee weken geleden aan het werk zagen. Misschien was er sprake van wat onderschatting (het was immers ‘maar’ een C6), maar het zal de spelers nu wel duidelijk zijn dat zonder de juiste instelling je wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders niet zult winnen. Dinsdag nog één keer trainen en dan vervolgens lekker de winterstop in.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com