DFC C2 zorgt voor vuurwerk

20 december 2015 1383x bekeken, 1 reactie »

19 december 2015 VVGZ C3 – DFC C2

De afwezigheid van drie spelers noopt trainer Danny tot het inroepen van inleenkrachten Tigo, Max en Jan, waarbij de laatste twee zo uit hun eigen wedstrijd de auto instappen. Ondanks deze wisselingen staat C2 direct als een huis, en is het helemaal duidelijk dat VVGZ zich zal moeten beperken tot de schade zo klein mogelijk houden. DFC speelt dynamisch, zoekt elkaar regelmatig in de combinatie en vergeet zeker niet om de dieptepass te verzenden op Tigo (waar normaal Mehmet staat). Doordat Max achterin gaat spelen, schuift Mohamed door naar voren, om de aanval te versterken. VVGZ slaagt er in om het doel nog schoon te houden, al krijgt het wel de nodige kansen tegen. Dit schoon houden lukt tot de 10e minuut, wanneer Tigo een afgeslagen bal opvangt op de rand 16, en met een streep de bal onder de lat hamert, 0-1 DFC! Een heerlijke goal, en een mooi tijdstip hiervoor. Na een minuut of 25 begint Mohamed aan een slalom door de VVGZ verdediging, maar zijn schot wordt afgewend door de keeper. De bal valt echter voor de goal, waar de hard werkende Dyron attent reageert en zijn eerste goal van het seizoen noteert, 0-2.

Er is voor VVGZ als vermeld geen houden aan, en Tigo scoort voor de rust nog uit een dieptepass, en uit een mooi rustig afgelegde bal van Mohamed, waardoor er op de helft van de wedstrijd 0-4 op het scorebord staat. Dat Tigo vlak voor rust er 10 minuten uitgestuurd wordt bij zijn eerste overtreding, lijkt de rest van de ploeg  niet te verontrusten.

Na de rust is het met 10 man Mohamed, die cool de bal langs de keeper schuift, 0-5. De spaarzame aanvallen van VVGZ worden door Dogan, Max en de zeer goed spelende Quinten allemaal onschadelijk gemaakt. Keeper Göhkan heeft alleen terugspeelballen te verwerken en dat doet hij prima. Als een VVGZ speler bij een van de corners door DFC hands maakt, kan de scheidsrechter niets anders dan de bal op de stip leggen. Hoe mooi is het dan, dat je als keeper door de trainer uit jouw goal wordt geroepen om de penalty te benutten? Gökhan tilt de stand door de onberispelijk genomen penalty naar 0-6.

Tigo, inmiddels weer ingevallen, noteert met een prima actie de 0-7. De scheids houdt de tel nog net bij, maar heeft wat hulp nodig met het bijhouden van de tijd. Het blijft een veelomvattende taak, dat fluiten. De ingevallen Yassin zorgt op zijn beurt voor de nodige onrust in de verdediging van de tegenstander, en hij sluit de score op 0-8 door een bekeken schot.

Al met al knalt C2 het oude jaar uit, pakken Max en Jan minuten speeltijd bij de C’s mee en stijgt C2 naar een prima derde plek op de ranglijst, slechts drie punten achter de koploper.

Ondanks dat bij dit verslag een aantal namen staan, moet er benadrukt worden dat dit een teamprestatie van formaat is. Er wordt heel hard gewerkt en op het veld is een team gegroeid, waarbinnen iedereen zijn eigen kwaliteiten inzet. Daarnaast heeft het trainer-leidersduo met vaste vlaggenist een heldere lijn neergelegd, die duidelijk zijn vruchten afwerpt. Dat geeft veel vertrouwen in het vervolg van de competitie. Iedereen bedankt voor de inzet, fijne dagen en tot snel weer op het voetbalveld!

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 20 december 2015 om 13:25 -

    Wow jongens wat een uitslag…Gefeliciteerd !!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com