DFC C2 stijgt weer op de ranglijst

12 december 2015 1035x bekeken, 1 reactie »

12 december 2015 Wieldrecht C3 – DFC C2

Nadat vorige week Groote Lindt de punten kwam weghalen bij DFC (die zien we nog een keer in het vervolg van de competitie….), is het zaak vandaag om te herstellen tegen het iets lager geplaatste Wieldrecht.

DFC begint de wedstrijd echter ongeconcentreerd, er is veel te veel balverlies en te gehaast wordt voor het spelen van een diepe bal gekozen. Wieldrecht kan daar echter weinig tegenover stellen, waardoor het spel op het middelste deel van het veld zich afspeelt. Toch heeft DFC in dit soort situaties een wapen: een bal die goed valt achter de verdediging waardoor Mehmet dan uit kan breken. Na een minuut of 10 is het zo ver, maar de Wieldrecht keeper komt goed uit en verhindert een DFC goal. Na een kwartier is er nog zo’n kans: Nick verzendt een mooie dieptepass. Dit keer is Mehmet genadeloos: de bal verdwijnt als een streep achter de Wieldrecht keeper. Het maakt het spel van DFC niet vrijer: moeizaam ploeteren de spelers verder. Dit geeft Wieldrecht zo de kans om terug te komen in de wedstrijd.

Gelukkig benutten zij de dot van een kans die zij krijgen ook niet, en is de 1-0 voorsprong voor DFC bij rust een feit.

De tweede helft is nog maar net begonnen als DFC op een meter of 30 schuin voor het doel een vrije trap krijgt. Mohamed nestelt zich achter de bal, en met een machtige knal weet hij te scoren, waarbij Mehmet bij de keeper voor de nodige verwarring zorgt. 2-0 Voorsprong is wat comfortabeler. De tegenstander heeft niet het vermogen om onder de druk van DFC uit te voetballen, en veroorzaakt een vrije trap, dit keer vlak buiten de zestien van Wieldrecht. Dit keer is het Mehmet die de bal opeist, en met een schitterende streep treft hij…… onderkant lat! De bal stuitert terug op de grond weer hoog op, en daar is Nick als de kippen bij om boven in het doel te koppen, 3-0. Hierdoor krijgt DFC meer grip op de wedstrijd. Mohamed zet daarna met een mooie dieptepass Mehmet aan het werk, en deze treft weer doel: 4-0. Het slotakkoord is weer voor dit tweetal als Mohamed de corner goed voor weet te krijgen en Mehmet zijn derde van vandaag maakt: een prima kopbal. Meerdere kansen worden nog om zeep geholpen, Wieldrecht doet daar ook een keer aan mee, waardoor de 5-0 overwinning voor C2 een feit is.

Zo is er vandaag niet echt goed verzorgd spel te zien, maar wel inzet en een ruimte overwinning. Hierdoor stijgt C2 naar de vierde plaats, met zicht op de derde als volgende week minimaal gelijk gespeeld wordt. Al met al erg goed voor een dit seizoen pas samengesteld team!

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 13 december 2015 om 12:32 -

    Gefeliciteerd jongens ! !

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com