DFC 5 speelt gelijk tegen ASWH

7 december 2015 1119x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 speelt gelijk tegen ASWH

Afgelopen zaterdag (5 december) stond voor DFC 5 het thuisduel tegen ASWH op het programma. DFC 5 is de ongeslagen koploper van de afdeling en ASWH de virtuele nummer 2. De heenwedstrijd werd door DFC eenvoudig met 5-1 gewonnen maar na deze nederlaag had ASWH geen wedstrijd meer  verloren. ASWH had duidelijk geleerd van de fouten in de heenwedstrijd, waarin de aanvallende tactiek afgestraft werd. ASWH begon met een versterkt middenveld en met slechts één spits. Bij balbezit van DFC werd er ver ingezakt. DFC had veel moeite om van achteruit het middenveld te bereiken en te voetballen.

 

De wedstrijd werd een echte slag op het middenveld waarin beide teams vooral niet wilde verliezen. Door zeer scherp en attent verdedigen van beide teams werden er in de 1e helft nauwelijks kansen gecreëerd. DFC werd 1 maal gevaarlijk toen Maarten Zilverschoon aan de linkerkant ontsnapte maar met een fraaie voetbeweging kon de doelman van ASWH de 1-0 voorkomen.

ASWH was in de eerste helft ook eenmaal dicht bij de openingstreffer. Vanuit een corner werd de bal richting de kruising gekopt maar doelman Cliften Sewpersad kon met een mooie sierduik redding brengen.

 

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, veel passie en strijd maar geen goed voetbal. De scheidsrechter verdiende ook een compliment doordat hij veel duels door liet gaan en hierdoor de wedstrijd niet dood floot.

Ook in de tweede helft weinig tot geen kansen. DFC kreeg enkele corners maar de afronding was niet zuiver. ASWH werd vlak voor tijd nog eenmaal gevaarlijk. Na een goede actie schoot de rechtsbuiten de bal enkele centimeters over de lat. De wedstrijd eindigde na 90 minuten in een terechte 0-0.

Vooral de verdediging van DFC verdiende deze wedstrijd een compliment. De 0-0 betekende het eerste puntverlies voor DFC 5 maar het blijft wel ongeslagen aan kop.

As zaterdag speelt DFC voor de 3e bekerronde een uitwedstrijd aan de Schenkeldijk. Om half 3 wordt er afgetrapt tegen EBOH.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com