DFC 5 plaatst zich voor 4e ronde bekertoernooi

14 december 2015 1022x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 plaatst zich voor 4e ronde bekertoernooi

Afgelopen zaterdag (12 december) speelde DFC 5 een bekerwedstrijd tegen stadsgenoot EBOH 6. De winnaar van het duel plaatst zich voor de 4e ronde van het bekertoernooi en de verliezende partij is uitgeschakeld. De omstandigheden waren verre van ideaal: veel laatkomers, afwezigen zonder afmelding, een gure wind en een drassig veld.

DFC had veel moeite met de omstandigheden en leed veel onnodig balverlies. In de beginfase was het EBOH met het betere van het spel. Dit resulteerde echter niet in noemenswaardige kansen. Na 20 minuten kreeg DFC een corner, deze werd door Maarten Zilverschoon, met een merkwaardige curve, in één keer in het doel geschoten, 0-1.

Na dit doelpunt begon EBOH met de lange bal meer druk op de verdediging van DFC uit te oefenen. Na ongeveer 25 minuten schoot de linksbuiten van EBOH de bal snoeihard langs DFC’s goalie Cliften Sewpersad, 1-1.

Direct vanaf de aftrap nam DFC wederom de leiding, Maarten Zilverschoon kreeg op de rand van de 16 meter de bal en met een droge knal maakte hij zijn 2e doelpunt van de middag, 1-2. 5 minuten lager bracht EBOH de stand weer op gelijke hoogte. Een vrije trap werd gecontroleerd laag over de grond binnengeschoven, 2-2.

Direct na dit doelpunt liet Zilverschoon zien dat het 1e doelpunt geen gelukstreffer was, nogmaals draaide hij een corner in één keer in het doel, 1-3. Na dit doelpunt speelde DFC een kwartier lang goed voetbal. Het kreeg wel mogelijkheden maar het scoorde niet. Zelfs een penalty was niet aan routinier Siegmund Sewpersad besteed. De ruststand was 1-3.

Na rust zette EBOH meer druk vooruit en kreeg het een aantal aardige mogelijkheden. DFC speelde niet goed maar het werd in de omschakeling wel gevaarlijk. In de 65e minuut kopte Marco van Woerkom vanuit een corner DFC naar een 2-4 voorsprong. Ook Robin Ramesar pikte zijn doelpuntje mee, in de 75e minuut schoot hij een afgeslagen voorzet binnen, 2-5.

EBOH legde zich niet neer bij de nederlaag en ging nog fanatieker aanvallen. 10 minuten voor tijd kreeg het een penalty en hiermee werd de stand op 3-5 gebracht. Het was voor het eerst dit seizoen dat DFC meer dan 1 tegendoelpunt incasseerde. EBOH kreeg nog even hoop maar van een slotoffensief was geen sprake. 5 minuten voor tijd liet aanvaller Rudi Ramdayal zien hoe een penalty genomen moet worden. Rudi schoot de bal onhoudbaar in de linkerhoek, 3-6.

Door deze overwinning plaatst DFC 5 zich voor de 4e ronde van het bekertoernooi. Aanstaande zaterdag speelt DFC 5 haar laatste wedstrijd van het jaar 2015. Laagvlieger Pelikaan wordt om half 1 verwelkomt aan de Reeweg-oost. Mocht DFC de wedstrijd winnen dan gaat het ongeslagen de winterstop in.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com