D1 herpakt zich in de 2e helft!

6 december 2015 1359x bekeken, 1 reactie »

Er stond zaterdag een uitwedstrijd tegen Heerjansdam op het programma voor D1. Voor de trouwe supporters was het aanvangstijdstip gelukkig door Heerjansdam veranderd van 8.30 uur naar 10.15 uur, waardoor het allemaal wat prettiger was op deze Sinterklaasochtend. Met de uitslag van de thuiswedstrijd (een hele dikke overwinning) nog voor ogen, een lange avond gamen op PlayStations voor meerdere spelers, hier en daar misschien een Sinterklaasviering en wellicht toch wat spanning voor het Sinterklaasfeest, begonnen wij erg laks aan deze wedstrijd. DFC D1 nam het allemaal wat te gemakkelijk op. Er werd geen duel gewonnen, geen enkel initiatief getoond en de organisatie was ver te zoeken en zo kon het helaas gebeuren, dat wij terecht binnen no-time met 2 tegen nul achter kwamen. Met hangen en wurgen bereikten we ook met deze stand de rust. De verwijten vlogen tijdens het lopen naar de kleedkamer in het rond, maar eenmaal in de kleedkamer was het besef bij de spelers alom aanwezig, dat er gewoon een absolute wanprestatie was geleverd tegen een van de onderste ploegen in de competitie.

Na eerst een enorme uitbrander, toen wat kleine aanwijzingen en uiteindelijk een hoop positieve energie kwamen wij al snel weer de kleedkamer uit, want er moest wel iets rechtgezet worden en hoe. DFC D1 legde vanaf het begin van de 2e helft een gezonde dosis agressie op de mat, veel duels werden nu gewonnen en voetballend werd het beter en beter. Na een prachtige en ook snelle aanval rondde Delani met een vlammend schot heel goed af en werd de stand 2 tegen 1. De keeper van Heerjansdam zag deze wonderschone treffer niets eens langs hem gaan. Het moraal groeide en het vertrouwen was weer volop aanwezig. DFC overrompelde Heerjansdam volledig met een vloeiend aanvalsspel, wat al snel de gelijkmaker opleverde. Weer was Delani met een mooi schot met veel effect de afmaker. DFC drukte door en dit leverde kans op kans op, maar nog geen doelpunt(en). Ons spel kostte onze spelers veel kracht, waardoor er op bepaalde momenten gelegenheid werd geboden aan Heerjansdam om er ook af en toe weer gevaarlijk uit te komen, waardoor er bij ons voor het doel ook wat hachelijke situaties ontstonden. Joëlle pakte met een mooie safe een bijna zeker doelpunt en zijn collega keeper aan de andere kant rammelde er ook een aantal op fraaie wijze uit. De wedstrijd ging meer en meer golvend op en neer en na een paar minuten voor het eindsignaal werd Marouane op een presenteerblad bediend door Noah en rondde met zijn ‘verkeerde’ linkervoet heel beheerst af. Een absoluut Ere-Divisie waardig doelpunt! Het was nog even billenknijpen, maar met Jordi als motor op het middenveld en Jan als baas in zijn achterhoede werd de overwinning uit het vuur gesleept. Grote klasse, jongens, maar bedenk wel, dat het ook anders had kunnen aflopen.

 Moraal van de week: begin altijd met een gezonde agressie aan een wedstrijd, de eerste duels in een wedstrijd zijn veelal bepalend en een achterstand inlopen kost altijd veel meer kracht dan gelijk goed beginnen.

 Deze week dus allemaal weer goed trainen en je goed voorbereiden op een absolute kraker volgende week zaterdag tegen Groote Lindt. Dan kunnen jullie laten zien, dat de les van vandaag is blijven hangen!

 

 

 

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 6 december 2015 om 21:16 -

    Knap dat jullie je de achterstand nog hebben kunnen ombuigen naar winst !! Gefeliciteerd…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com