Zwaarbevochten overwinning DFC 5 tegen Heerjansdam

18 november 2015 900x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Zwaarbevochten overwinning DFC 5 tegen Heerjansdam

Op zaterdag 14 september heeft het tot nog toe ongeslagen DFC 5 wederom een overwinning behaald tegen concurrent Heerjansdam. Voor deze wedstrijd was het verschil tussen beide teams 3 punten, echter heeft DFC een wedstrijd minder gespeeld dan Heerjansdam. Vooraf was dus bekend dat het een pittig potje kon worden.

DFC nam vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd en drukte Heerjansdam terug op de eigen helft. Heerjansdam voetbalde vooral op eigen helft en probeerde middels lange ballen de spitsen via de counter in stelling te brengen. Dit lukte echter sporadisch en als het gevaarlijk dreigde te worden was keeper Cliften Sewpersad alert door ver uit zijn doel te keepen en het gevaar in de kiem te smoren.

Het aanvallende DFC creëerde in de eerste helft voldoende kansen, het zat echter niet mee in de afwerking. Tot 3 keer toe werd een bal van de doellijn gehaald en enkele malen was de keeper van Heerjansdam een sta-in-de-weg, waardoor beide teams uiteindelijk aan de thee gingen met een 0-0 ruststand.

De 2e helft had eigenlijk hetzelfde wedstrijdbeeld. DFC probeerde via combinatievoetbal kansen te creëren, maar hoe langer het duurde tot er een doelpunt viel hoe spannender het werd. Uiteindelijk was daar dan na ruim een uur spelen topscorer Maarten Zilverschoon die weer eens de ban brak, door na een goede loopactie en een prima voorzet van Siegmund Sewpersad, de 1-0 tegen touwen te schieten. De voorsprong was niet meer dan terecht en een beloning voor het aanvallende spel van DFC.

Vlak na de 1-0 volgde er echter een tegenslag voor DFC. De verder goed fluitende scheidsrechter zag na een moment van concentratiegebrek aan DFC-zijde een overtreding in de 16-meter en gaf een strafschop voor Heerjansdam. Alhoewel Cliften Sewpersad erg dichtbij was, glipte deze strafschop door zijn vingers en uit het niets stond het zo ineens 1-1.

En zo kon DFC opnieuw beginnen en ging het weer zoeken naar een goal. Dit gebeurde in de 2e helft met de net uit Parijs teruggekeerde Marco van Woerkom, die rechtstreeks vanuit de Thalys naar het sportcomplex aan de Reeweg-Oost was gehaast.

DFC ging op zoek naar de overwinning en deze kwam er uiteindelijk ook. Een wonderschone treffer van Maarten Zilverschoon leidde deze overwinning in. Na ruim 75 minuten spelen krulde Maarten de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied hard en strak in de kruising, 2-1!

Hierna was DFC nog dichtbij de 3-1 door verschillende kansen en onder andere een bal van Robin Ramesar op de paal, maar uiteindelijk was 2-1 toch de eindstand. Een zwaarbevochten overwinning in een sportieve wedstrijd. Een stabiele verdediging, met als uitblinker Aroen Ramsanjhal, vormde de basis van deze overwinning en de doelgerichtheid van Maarten Zilverschoon deed de rest.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com