Winst voor DFC 3 tegen De Alblas: 4-1

3 november 2015 893x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Winst voor DFC 3 tegen De Alblas: 4-1

Op weer een mooie zaterdagmiddag mochten we op het hoofdveld onder veel support aantreden tegen De Alblas. De Alblas dat tot dusver pas 6 punten wist te veroveren werd vanaf het eerste moment direct door DFC onder druk gezet. Het begin was echter stroef, met veel onzuiverheden en een vrije trap die uiteindelijk tekenend voor de wedstrijd was. (de killerworm speelde weer parten)

Na een kwartiertje druk zetten was daar ineens een verdwaalde lange bal, die zoals dit seizoen wel vaker blijkt moeilijk te verwerken was voor de verdediging, de snelle spits wist Mario en Steven te verslaan in een onderling duel. DFC loopt dus wederom achter de feiten aan en moet op zoek naar de gelijkmaker. Door een goede individuele actie van Robby (en wat hulp van de killerworm) krijgen we een penal toegewezen die loepzuiver door Robin in de hoek wordt geschoten. Niet veel later is het die zelfde Robby, die met een punter hard in de buik van Robin schiet die vervolgens toch nog de bal in het doel weet te verwerken. 2-1! De wedstrijd gaat in een moordend tempo veder en waar het middenveld te vaak wordt overgeslagen en de lange bal te vaak wordt gehanteerd wordt de wedstrijd steeds rommeliger. We gaan de rust in met een 2-1 voorsprong.

De tweede helft zijn er een tweetal wissels waardoor er wat meer rust in het spel komt en we de tegenstander verder onder druk kunnen zetten. Uit een goede bal vanuit het middenveld  is het Robin die zijn hattrick maakt en de wedstrijd definitief op slot weet te gooien. Met wat speldenprikjes probeert de tegenstander nog de aansluiting te vinden, echter is het Steven die adequaat reageert. Het middenveld dat continu in beweging en overal aanwezig is op het veld zorgt ervoor dat de wedstrijd onder controle blijft. Laat in de tweede helft is het Willem die koelbloedig een lange bal in het doel weet te koppen. Tegen het eindsignaal aan is het Robby nog die schreeuwt dat hij geblesseerd is geraakt aan zijn hamstring, volgende week dus meer snelheid voorin!

Mannen zoals voor de wedstrijd gezegd in de kleedkamer ook de kleintjes moet je winnen en dat is wat we hebben gedaan. Op naar de volgende wedstrijd waar de hekkensluiter ASWH9 voor ons op het programma staat.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com