Dilettant 1 – DFC 1: uitslag 2-2

16 november 2015 1403x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Dilettant 1 – DFC 1: uitslag 2-2

Op papier een onneembare vesting voor DFC, gezien het verleden van de spelers die op het wedstrijdformulier bij Dilletant stonden en die in een tweede klasse zeker niet zal misstaan.
Maar dat dat niet altijd een voorbode is voor een slecht resultaat bleek maar weer.

DFC had zich wel degelijk aangepast aan de tegenstander en werd direct onder druk gezet door Dilletant wat 3 basisspelers miste maar desondanks veel druk kon uitoefenen. Met name de spits Remco Mulders was zeer sterk aan de bal maar werd goed bij het doel van DFC weggehouden. Dilletant probeerde in het begin te voetballen maar hanteerde al vrij snel de lange bal waardoor het een rommelige wedstrijd werd aangezien DFC heel offensief was ingesteld en op zijn kansen wachtte die er wel degelijk kwamen. Na wat speldenprikjes van Dilletant was het na ca. 20 minuten een dieptepass van Sabit die door de keeper van Dilletant verkeerd werd ingeschat waardoor Wesley er als de kippen bij was en de 0-1 kon intikken. Niet eens zo onverdiend op dat moment terwijl Dilletant zeker het veldoverwicht had maar weinig kansen creëerde en DFC heel hard werkte en daarvoor dus beloond werd met een doelpunt. Richting de rust drong Dilletant zeker weer aan en kreeg ook een dot van een kans toen Chris een afstandsschot losliet maar de speler van Dilletant van 3 meter naast mikte waardoor we met 0-1 de rust in gingen.

In de tweede helft waren we gewaarschuwd en Dilletant kwam ook met heel veel druk de kleedkamer uit maar met kunst en vliegwerk werd het doel van DFC schoongehouden. Er kwam veel ruimte achter de verdediging van Dilletant en als DFC de counters wat beter had uitgespeeld had er zomaar een 0-2 op het scorebord kunnen komen. Met verdedigers Martijn, Mark, Rick en Matthijs stond er een ijzersterke verdediging vandaag die eigenlijk onpasseerbaar leek ondanks het nodige geluk, maar ja we weten het he, zonder vaart niemand wel! Tot er een kwartier voor tijd een (onterechte) vrije trap werd toegekend aan Dilletant op een meter of 25 van de DFC goal.
Chris geloofde dat hij naast ging maar het was een fantastische streep klem in de kruising dus 1-1.
Met nog een kwartier te gaan en een Dilletant wat vol voor de overwinning ging, kwamen er toch weer kansen voor DFC. Waar eerst de paal nog door Kevin werd geraakt, kwam de bal vanuit een corner in de kluts waar wederom Wesley van profiteerde en met nog 7 minuten te gaan leek DFC op rozen te zitten, 1-2. De vreugde was van korte duur. Had de heel goed leidende (mag ook gezegd worden) scheidsrechter tot 3x toe het vlagsignaal van de grensrechter van Dilletant overgenomen, liet hij de grensrechter van DFC bij zijn eerste en niet eens discutabele vlagsignaal gelijk staan waardoor de uit buitenspelpositie komende spits de bal gemakkelijk kon breed leggen op de centrale verdediger van Dilletant die zijn 2e goal maakte wat genoeg zegt over het goede verdedigen van DFC want de spitsen kwamen er niet aan te pas. Daarna kreeg Dilletant nog een laatste kansje maar Chris voorkwam een zeperd voor DFC want dat had zeker niet verdiend om te verliezen. Keihard gewerkt en een mooi puntje tegen één van de titelkandidaten en dan te bedenken dat ook wij 3 basisspelers misten waaronder onze topscoorder moet dit vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. Dilletant had DFC misschien wat onderschat maar gaat zeker meedoen voor de titel!

Rest nog één ding te vermelden dat het heel vreemd is dat de thuisploeg telkens maar een nieuwe bal mag pakken als de bal even uitgeschoten is terwijl de uitploeg dit gewoonweg niet kan waardoor even lucht happen er voor de uitspelende ploeg niet meer bij is en de thuisploeg dus heel erg in het voordeel is en zomaar een par minuten meer heeft dan de uitspelende ploeg indien nodig.

Uw verslaggever

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com