DFC C3 niet onder de indruk van Leerdam Sport ’55 C1

14 november 2015 1013x bekeken, 1 reactie »

Verslag van de wedstrijd DFC C3 – Leerdam Sport ’55 C1 op zaterdag 14 november 2015.

Voordat de wedstrijd begint houden we een minuut stilte vanwege het geweld gisteravond in Parijs.

We treffen het opnieuw met het weer: het is droog, maar fris en voor de 2e keer dit seizoen speelt C3 in gele tenues. Xander speelt nog niet mee (blessure) en Jaylison pakt in de eerste helft de handschoenen op en staat in het doel. (De tweede helft is voor Julian.) Hierdoor komt Michael centraal achterin te spelen en is Winston de rechtsback en ze zijn nog geen minuut bezig als Enis zich verstapt en het veld verlaat voor Milangelo. De wisselingen doen het spel geen goed, maar ook Leerdam Sport speelt erg onrustig. Zoals vaker is Michael verdedigend erg sterk, maar de betekenis van het woord opbouwen is hem vandaag ontschoten: zodra hij de bal raakt gaat deze hard naar voren en hierdoor komen de middenvelders Stijn en Onur niet in hun ritme. Met de snelheid van Milangelo, Yassine en Colin is C3 wel gevaarlijk en na 10 minuten krijgen ze een vrije trap. Een loopactie van Stijn verwart de keeper en Yassine schiet de bal schitterend in de verre hoek. Ook de volgende kans is voor DFC: Winston steekt de bal mooi naar Colin, maar diens voorzet wordt door Yassine net niet omgezet in een doelpunt. Opnieuw een vrije trap van Yassine, maar ditmaal gaat de bal over het doel. Leerdam Sport zet er eigenlijk geen kansen tegenover: het is een stugge ploeg, maar komt aanvallend niet door de DFC-verdediging heen. Dan lepelt Onur uit het niets de bal over de verdediging heen precies in de loop van Stijn en één op één met de keeper maakt deze geen fout en is het 2-0. Vlak voor rust scoort Julian nog 3-0 uit een goed ingeschoten penalty. Deze leek wat makkelijk gegeven, maar scheidsrechter Gerrit zit dicht op de actie en ziet dat de verdediger van Leerdam Sport nog voor het duel met Colin al de arm naar de bal beweegt (schouderhoogte) en als je daarmee dan de bal tegenhoudt… tsja, dan geef je de scheidsrechter ook weinig keus.

 

De tweede helft komt Leerdam Sport gespannen uit de kleedkamer. Met name in woord en gebaar gedragen ze zich af en toe niet sportief en omdat DFC de meeste duels wint wordt de wedstrijd er niet gezelliger van. Het blijft rommelig met af en toe schitterende combinaties: Yassine die de bal onderschept en direct Colin diep stuurt, die nog maar net door de keeper van scoren afgehouden wordt. Michael die de bal in het midden naar Onur plaatst, waarna de bal via Yassine naar Colin gaat en waar Stijn diens voorzet vervolgens over het doel schiet. Het trio Stijn – Redwan – Onur die om beurten de rechtsback van Leerdam Sport belagen en die vervolgens het nodige commentaar van zijn teamgenoten mag verwerken. Ik geef het je te doen: Onur, die met zijn acties een man kan uitspelen; Redwan, die met zijn fysiek en snelheid je passeert en Stijn, die eerst kijkt wat jij doet en dan vervolgens de andere kant opdraait. Je moet als verdediger dan wel alles beheersen hoor!

Ondertussen maakt Onur uit een mooie één-twee met Stijn de 4-0, waarna Leerdam Sport uit een venijnige, maar goed uitgespeelde counter de 4-1 maakt. Het slotwoord is aan Stijn die op aangeven van Yassine de 5-1 van dichtbij binnentikt.

 

En weer mag DFC C3 een week de ranglijst aanvoeren. Volgende week de wedstrijd tegen nummer 4 Heukelum (thuis), maar ook de wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 Schelluinen en Peursum.1 reactie

  1. Jeugdcommissie 15 november 2015 om 01:26 -

    Weer gefeliciteerd jongens! ! En weer een week op nummer 1…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com