DFC C2 wint tegen directe concurrent SSW C1

7 november 2015 1177x bekeken, 1 reactie »

7 november 2015 DFC C2 – SSW C1

Eindelijk, na twee weken zonder competitie en bekerwedstrijden, kan C2 weer aantreden. En dat nog wel tegen directe concurrent SSW C1, die net boven DFC op de ranglijst staat.

Van beide teams is de spits geblesseerd, bij DFC valt Tigo voor Mehmet in. DFC begint iets te voorzichtig, en SSW kan direct aan aanvallen denken. Gelukkig is de passing daar voorin nog niet goed, en echte kansen ontstaan dan ook niet. Die komen er wel voor DFC, als Tigo na een minuut of 10 de bal doorsteekt op Yassin. Die mist echter de opgelegde kans. De wedstrijd golft op en neer tussen de strafschopgebieden, maar bij DFC houdt de verdediging prima stand. Geleidelijk aan begint het idee te groeien dat deze wedstrijd te winnen is, al blijft het achterin opletten. Het is nog steeds 0-0 als vlak voor rust Tigo een diepe pass krijgt. Hij is snel, maar de keeper komt er goed uit, met een ongelukkige botsing tot gevolg. Dit met vervelende gevolgen voor de keeper, welke blijft liggen. De scheidsrechter fluit voor rust en de keeper van SSW komt helaas niet meer terug in de wedstrijd. Beterschap vent, we hopen dat het nog meevalt!

Na de rust komt DFC feller uit de startblokken, meerdere diepe ballen worden goed gegeven, Eren test een paar keer de invalkeeper met een schot maar die houdt zich staande. Als bij DFC de combinatie gezocht wordt, dan lopen de aanvallen soepel, maar als een individuele actie wordt geprobeerd, dan resulteert dit in balverlies en een tegenaanval. De wedstrijd wordt steeds dynamischer, want SSW ruikt ook aan een overwinning. Een voor de toeschouwer heerlijke wedstrijd ontrolt zich, bol van de spanning, kracht, vechtlust en overtuiging. De spanning bouwt zich op, en dit leidt 8 minuten voor het einde tot een explosie van vreugde bij DFC, als Yassin goed doorzet, de invalkeeper van SSW schrikt, de bal loslaat en Yassin deze in de goal glijdt: 1-0!

Maar dit is nog niet het einde want SSW blijft ook voor hun kansen knokken. DFC gaat mee in het fysieke spel, maar vergeet hierbij te combineren. Dit heeft tot gevolg dat SSW een paar kansen krijgt, waar Gökhan uitstekend op ingrijpt. Zo blijft de spanning totdat de scheidsrechter affluit.

Grote complimenten voor beide ploegen, die een enorme dosis inzet en vechtlust lieten zien. Hierdoor ontstond een volwassen pot voetbal om de vingers bij af te likken, met DFC als winnaar. Dergelijke wedstrijden worden op details beslist , en bij deze wedstrijd blijken uiteindelijk de blessures bepalend te zijn voor het spel en de uitslag.


1 reactie

  1. Jeugdcommissie 8 november 2015 om 16:32 -

    Gefeliciteerd met jullie verdiende overwinning….

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com