DFC C2 verliest tegen koploper

14 november 2015 1097x bekeken, 1 reactie »

14 november 2015 ASWH C3 – DFC C2

De tweede week achter elkaar tegen zwart-witten, nu echter tegen koploper ASWH. Spits Mehmet is helaas nog steeds geblesseerd, Tigo vervangt hem. Althans: dat is de bedoeling.

De scheidsrechter besluit voor aanvang een puur formeel standpunt in te nemen: zonder het dispensatieformulier letterlijk in handen mogen Tigo en Dogan niet meedoen. Telefonisch overleg met het DFC bestuur mag niet baten, waardoor al voor het begin een rommelig beeld ontstaat: de opstelling moet omgezet worden, nieuwe afspraken gemaakt, aanvang vertraagd etc. Prima dat regels gehandhaafd worden, maar dit is wel wat overdreven voor een 4e klasse pot.

Het pleit voor de flexibiliteit van de spelers dat ze desondanks prima beginnen: op het veld is niet zichtbaar dat ASWH bovenaan de ranglijst staat. Yassin, zelf al niet de kleinste, staat in de spits tegen drie nog langere jongens, die hun handen vol hebben aan hem. Achterin heeft DFC het onder controle, al zijn de vleugelspelers van ASWH snel en handig. Het DFC middenveld is nog niet echt duidelijk zichtbaar. Een gelijkopgaande strijd ontvouwt zich, totdat DFC besluit om de snelle route te bewandelen: ballen recht door het midden op Yassin. De tegenstander anticipeert hier steeds beter op, en hierdoor krijgt ASWH meer grip op de wedstrijd. De openingsgoal valt na een minuut of 25 echter toch nog onverwacht: een foutje achterin bij DFC is genoeg, 1-0 ASWH.

Nog geen man overboord lijkt het, totdat ASWH een erg gemakkelijk gegeven strafschop krijgt. Gökhan raakt de in de hoek geschoten bal nog aan, maar kan geen doelpunt vermijden, 2-0. Ook dit is nog een overbrugbare achterstand, maar als vlak voor rust de tegenstander nog een keer profiteert is het toch niet zo prettig rusten, 3-0 achter. Het krachtverschil is niet zo groot als de stand aangeeft, maar daar koop je niets voor.

Na de rust komt DFC als een wervelwind uit de kleedkamer: papier voor Tigo is in Dordrecht opgehaald, en hij valt in. Er wordt volop pressie gezet door DFC, en ASWH is even van slag. Enkele kansen en corners volgen, totdat Yassin vijf minuten na rust een corner neemt. Hij doet dat perfect en bezorgt de bal bij de tweede paal. Daar staat Nick, die al enkele weken probeert om een kopgoal te maken. Vandaag lukt het, de bal vliegt prachtig over de keeper in de verre hoek. Belangrijker nog: het is de aansluitingsgoal!

Helaas kan hier niet verder op gebouwd worden als ASWH bijna direct na de goal een kans benut: 4-1. Dit zorgt voor een omslag in de wedstrijd. DFC blijft nog proberen om recht door het midden de spitsen te bereiken, maar door de dubbele of driedubbele dekking op de DFC spitsen wordt elke keer of het schot gekraakt, of wordt de bal weggewerkt. Frustraties over het niet lukken zorgen er voor dat de spelkwaliteit van DFC wegzakt. Aan de andere kant zit de tegenstander steeds lekkerder in zijn vel, en nagenoeg elke aanval is hierna raak. Dat het uiteindelijk nog 8-1 wordt is voor de statistieken.

Voor de competitie is nog niets verloren: C2 heeft voldoende kwaliteiten om zich volgende week (tegen VVGZ) te herstellen. Jongens, succes!


1 reactie

  1. Jeugdcommissie 15 november 2015 om 01:34 -

    Jammer dat jullie op deze manier aan de wedstrijd moesten beginnen, we hebben er alles aan gedaan !! Kom op volgende wedstrijd er weer vol voor gaan…succes !!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com