DFC 5 naar volgende ronde beker

23 november 2015 1112x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 naar volgende ronde beker
Afgelopen zaterdag (21 november) stond voor DFC 5 de tweede ronde van het bekertoernooi op het programma. Op eigen terrein was Nieuw Lekkerland de tegenstander. Door een aantal blessures werd er wat geschoven in de opstelling en dit was in de eerste helft zichtbaar.
Nieuw Lekkerland zakte in en liet DFC het spel maken. DFC probeerde dit wel maar dat gebeurde in een te laag tempo. In de eerste 20 minuten werden er door beide partijen dan ook geen kansen gecreëerd. Na 20 minuten spelen werd de ban voor DFC gebroken. Een afgeslagen vrije trap werd door Siegmund Sewpersad opnieuw in de 16 gebracht en de verdediger van Nieuw Lekkerland deed er alles aan om Marco van Woerkom van scoren af te houden. Dit lukt maar de verdediger moest dit wel bekopen met een eigen doelpunt 1-0!
10 minuten  later etaleerde Maarten Zilverschoon zijn klasse. Met een fraaie voetbeweging verschalkte de topscoorder van DFC 5 de doelman, 2-0.
Na dit doelpunt begon Nieuw Lekkerland wat opportunistischer te spelen en creëerde het zelfs wat mogelijkheden. Een 1 op 1 situatie werd niet goed uitgespeeld en na een harde knal van 20 meter mocht doelman Cliften Sewpersad het engeltje op de lat bedanken. Het was wachten op de aansluitingstreffer, deze volgde ook al was dit wel te danken aan een komische situatie. De scheidsrechter floot voor een overtreding op de rand van de 16 meter, alle spelers stopte waarna de bal het doel in rolde. Tot ieders verbazing wees de scheidsrechter naar de middenstip, 2-1. Dit was tevens de ruststand.
Na de rust nam DFC het initiatief weer over en begon het als vanouds te voetballen en te scoren. Siegmund Sewpersad toonde aan dat hij in de 16 een levensgevaarlijke spits blijft. Met 2 fraaie acties zorgde hij voor de 3-1 en de 4-1. Venus Rambaran zette met een bekeken afstandsschot in de lange hoek de teller op 5-1. Marco van Woerkom kopte een voorzet van Robin Ramesar binnen en dezelfde Robin Ramesar pikte na een aantal wedstrijden van droogte toch zijn doelpunt mee, 7-1.
Door deze overwinning mag DFC zich op maken voor de derde ronde van het bekertoernooi maar eerst staat aanstaande zaterdag de regioderby tegen het laag geklasseerde Drechtstreek op het programma.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com