De zwerver MD2 – DFC MD1, 7 november 2015

7 november 2015 4792x bekeken, 1 reactie »
Een grijze, maar warme zaterdagochtend was het. 
Temperaturen van rond de 14 graden kom je niet vaak tegen in november, maar de meegereisde ouders konden het wel waarderen. Vooral omdat de wedstrijd al om 08.30 zou worden gespeeld.

Zou het zachte weer ervoor kunnen zorgen dat de meiden van DFC MD vandaag een overwinning boeken op de Kinderdijkse tegenstander?

De trainers/begeleidsters/coaches/voetbalmama's Laura en Kirsten hebben er uiteraard alle vertrouwen in. Nadat afgelopen weken extra op conditie is getraind, mocht het uithoudingsvermogen van de meiden in ieder geval het probleem niet meer zijn.

DFC begon snel en aanvallend te voetballen. Dat resulteerde in drie mooie aanvallen waarvan de laatste, een fraaie één-twee tussen Denise en Daylaina, werd bekroond met het eerste doelpunt voor de Dordtse meiden.

De Zwerver liet dat niet onbetuigd en zorgde met een tegenaanval direct voor dreiging voor het doel van Bo, vandaag keepster.
Bo stond echter prima op haar plek en wist zo de bal uit de linkerbovenhoek te tikken.

De zon liet zich intussen ook een heel klein beetje zien en dat maakte de sfeer in het veld en langs de lijn nóg beter.

De volgende poging van DFC bestond uit een voorzet van Denise richting de vrij staande Nina. Helaas kreeg de laatste haar voet nét niet tegen de bal.

In de volgende fase speelt het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Zowel De Zwerver als DFC proberen richting het doel van de tegenstander op te rukken, maar beide ploegen proberen dat van elkaar te voorkomen. Die opzet slaagt.

Als De Zwerver dan uiteindelijk toch doorbreekt, lost de defensie, bestaande uit Chantal, Quirine en Julia, dat professioneel op.

Uit een corner van Denise volgt dan de volgende mogelijkheid. Laure schiet hard, hoog en goed gericht, maar de keepster houdt goed tegen.

Door goed druk te blijven zetten wordt De Zwerver belemmerd in de opbouw en onderschept DFC de bal. Nina komt in scoringspositie en het lukt haar om DFC op 2-0 te zetten.

Megan ontpopt zich ook in deze wedstrijd tot een echt 'kuitenbijtertje' en heerst op het middenveld.

Verschillende pogingen van DFC volgen. De Zwerver lijkt de druk niet meer aan te kunnen maar helaas profiteert DFC daar niet van.
Totdat Nina weer voor het doel verschijnt en de bal, in twee pogingen, in de touwen schiet: 3-0.

Dan ontstaat er beroering door een vreemde terugspeelbal van Julia, in de drukte van een aanval van de zwerver. De bal draait met veel effect richting het eigen doel. Gelukkig lukt het Bo om de bal met alle mogelijke moeite buiten de lijn te houden.

Na een aanval waarbij Daylaine haar prachtige uithaal vanaf links op de rechterpaal ziet belanden, is het opnieuw Nina die de 4-0 aantekent.

Vermeldenswaardig is wel dat ook De Zwerver, net als vele andere tegenstanders in deze competitie, sportief blijft voetballen en het zo van beide kanten een leuke wedstrijd blijft.

Daylaina trekt vervolgens op over de linkerflank en weet heel netjes de bal langdurig bij zich te houden.
Daarna zet ze de bal mooi voor maar helaas kan Romy haar tenen er net niet tegenaan krijgen en rolt de bal voor het doel langs.

In de tweede helft heeft Daylaina de plaats van Bo in het doe ingenomen en begint DFC opnieuw met aanvallend spel. Laure, Megan en Quirine verschijnen achtereenvolgens voor het doel maar soms staat de verdediging van De Zwerver, soms het geluk, een doelpunt in de weg.

De wedstrijd speelt zich voornamelijk op de helft van De Zwerver af waarbij DFC soms wat rommelig met de mogelijkheden omgaat. Toch blijft de ploeg constant druk uitvoeren hoewel dat niet tot doelpunten leidt.

Dan wordt de verdediging van De Zwerver door een snelle uitbraak van Denise en Laure doorsneden. De pass van Denise is prachtig op maat en Laure levert een mooi geplaatst schot af. De keepster van De Zwerver weet dat schot echter fraai te keren.

Nina is ontzettend in vorm en kiest bij een corner goed positie. De indraaiende bal van Denise wordt door Nina in 1 keer 'op haar slof' genomen en ze maakt hiermee de 5-0.

Romy krijgt vervolgens, nadat ze bal knap veroverd heeft, ook een goede kans. Haar schot van afstand gaat net naast.
Een volgende DFC aanval eindigt in een corner.
De bal komt aan de rechterkant van het veld, waar Denise helemaal vrij staat en van afstand laag over de grond de 6-0 aantekent. 

De Zwerver probeert voetballend de wedstrijd te vervolgen, maar zoals wel vaker gebleken in deze competitie, is het verschil tussen de ploegen erg groot. Het enthousiasme van de meiden uit Kinderdijk is echter onverminderd groot, ondanks de achterstand. Dat is op zich al een doelpunt waard.

Julia laat zich ook nog zien deze wedstrijd. Vanaf links probeert ze via een mooie voorzet Quirine in het strafschopgebied van De Zwerver te bereiken. Dat lukt net niet.

Laure trekt daarna, tussen twee verdedigsters door, op naar het doel van De Zwerver. Maar ook deze poging strandt.

Een corner van Megan gaat vervolgens via Bo naar Laure maar helaas krijgt zij ook nét haar voet niet tegen de bal.

Dan klinkt het eindsignaal en wint DFC dus met 6-0.
Lekker gespeeld meiden! Publiek en coaches zijn weer supertrots op jullie!1 reactie

  1. Jeugdcommissie 7 november 2015 om 15:25 -

    Gefeliciteerd meiden !!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com