Terugblik op het seizoen 2015 van DFC MB1 en wedstrijd verslag van eerste bekerwedstrijd !!!

8 oktober 2015 1199x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Terugblik op het seizoen 2015 van DFC MB1 en wedstrijd verslag van eerste bekerwedstrijd !!!

TERUGBLIK OP HET SEIZOEN 2015 VAN MB1 EN KORT VERSLAG VAN DE LAATST GESPEELDE WEDSTRIJDEN VAN MA1:

Met 5 overwinningen en 5 verloren wedstrijden heeft MB1 team van DFC een prima prestatie neergezet in de hoofdklasse.
Het niveau was soms net een tikje te hoog maar met onze kracht en doorzettingsvermogen hebben we toch voor wat verrassingen gezorgd en op het einde van de rit stonden we op een gedeelde 3e plaats met maar 1 punt achterstand op de nr2.
Aan t begin van het seizoen gokte we op minimaal 12 punten uit 10 en zijn geëindigd met 15 punten uit 10 dus konden we best tevreden zijn.
Na de zomer moesten we na 2 jaar als MB gespeeld te hebben de stap maken naar de MA competitie.
Met een mix van jongere maar ook oudere speelsters gaan we de strijd aan in een competitie met voor ons bekende tegenstanders zoals Oranje-wit,Hardinxveld,Emma , Nieuw Lekkerland en Dubbeldam.
We hopen er weer een sportief, succesvol en vooral leuk seizoen van te maken !!!!!!!!!!!!!

Als eerste een terugblik op de 1e bekerwedstrijd DFC MA1-MVV58 MA1 1-1

Na een best lange zomerstop hebben we de draad weer opgepakt om er weer een mooi seizoen van te maken.
Met een paar wijzigingen in het team gaan we met 16 meiden aan de slag.Onze Minou had in de vakantie besloten om een (ik hoop tijdelijke) punt achter haar voetbalavontuur te zetten.
Michelle en Kelly konden weer aansluiten bij de groep want ivm hun leeftijd moesten zij een half jaartje aan de kant blijven.
Om Minou na haar 8 voetbaljaren toch haar laatste wedstrijd te gunnen speelde zij toch nog mee en hoopte we dat ze haar voeten nog en aantal keren kon laten spreken,want zij is samen met Charissa verantwoordelijk voor de vele mooie en belangrijke doelpunten van de meisjes afdeling.
Nou het eerste fluitsignaal klonk en we gingen gelijk vol in de aanval.We creëerde veel kansen maar waren zeer gehaast en ongeconcentreerd in de afronding.We speelde hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander maar bleven de kansen missen. Toch viel de 1-0 na lang wachten en Charissa knalde haar eerste goal van t seizoen in de touwen.Nou het ijs is gebroken werd er gedacht langs de lijn en laat die doelpunten maar komen!!!
Helaas ging die vlieger niet op want vlak voor rust scoorde MVV de gelijkmaker.Er werd niet goed uitverdedigd waardoor een loeiharde knal vanaf 25 meter via Amber’s scheenbeen de bal van richting veranderde en in de verre hoek verdween.
Na de rust gingen we vol voor de winst maar er lukte niets meer.Zat kansen maar geen geluk en scherpte waardoor de eindstand op 1-1 bleef steken.
Minou speelde kwam helaas niet aan scoren toe om haar voetbaldroompje af te sluiten.

Dfc bestaat uit :

Michelle de Vos,Kimberley Steegwijk,Lindy Balder,Sharon de Klerk,Charissa de Klerk,Lotte den Adel,Denise van den Eijk,Amber Hoogendoorn,Lisanne Spits,Celia Chee,Dunya Knottenbeld,Lonneke Stichelmans,Melissa Lemans,Britney Grootenboer,Diana Zoetemeijer,Kelly van Es

Helaas meiden !!!!!
VOLGENDE KEER BETER!!!!!!!!!!!

Verslag dfc ma1-hardinxveld ma1.

Nadat we de punten moesten delen na de eerste wedstrijd van dit seizoen. Waren we erop gebrand om ons te herpakken in de 1e competitiewedstrijd.
Het ging wel een grote uitdaging worden omdat Hardinxveld onze tegenstander was en de resultaten uit het verleden gaven aan dat dit geen gemakkelijke klus ging worden.
H’veld begon heel sterk en met goed combinatievoetbal maakt zij het de DFC defensie erg moeilijk.Na een paar gevaarlijke aanvallen die met wat geluk konden worden gekeerd werd uiteindelijk de score geopend door de thuisploeg.
Na een communicatiefoutje in de verdediging van DFC knalde de linksvoor de bal hard in de korte hoek van onze goalie Kim die na een aantal goede reddingen nu toch de bal uit t net moest vissen.1-0 !!
We werden door het tactisch vaardige spel een beetje overdonderd en kregen daardoor geen grip op het middenveld. Na wat kleine kansjes van onze kant kregen we meer grip op de wedstrijd.
Na een mooie aanval van links naar rechts bracht Lonneke de bal goed voor het vijandige doel waar Amber de bal aannam een m vanaf links vol op de buitenkantpaal knalde dat was jammer maar de bal belande voor de voeten van Charissa die de bal beheerst buiten bereik van de keepster in de verre hoek plaatste 1-1.Dit was een opsteker voor het gehele team want daarna gingen we beter spelen. Vlak voor het rustsignaal werd Charissa de diepte ingestuurd en met de bal aan haar voet ging ze tussen 2 verdedigsters het strafschopgebied in waar haar voet werd geraakt op moment van schieten.STRAFSCHOP dachten wij maar de scheidsrechter lag de bal net buiten het 16 metergebied.In onze ogen onterecht maar voor Celia maakte dit niets uit en knalde de bal hard langs de muur in het verre hoekje 1-2 !Met deze stand gingen we even rusten.In de kleedkamer wisselde Kim met Michelle die geblesseerd was geraakt en geloofde wij erin dat we dit niet meer gingen weggeven. Na de thee knalde we er gelijk weer op en Hveld had het erg moeilijk met het felle en fysiek krachtige spel van de dordtse meiden.Het keerpunt sloeg om toen we de 1-3 scoorde,met een goed genomen corner die in de doelmond viel tikte Kim de bal met haar knie binnen.Binnen ongeveer 5 minuten scoorde Charissa haar 2e treffer met een listig schuivertje de 1-4 en ook knalde ze na een mooie dribbel over de 16 meterlijn de bal hoog over de keepster de 1-5 binnen.Nu was Hveld helemaal het spoor bijster want er lukte echt niks meer.Iedere 2e bal en ieder duel werd gewonnen door DFC.Het werd een doelpuntenfestijn want Lisanne vuurde vanaf een meter of 25 haar kanon ook nog een keer af 6-1 Charissa scoorde ook haar 4e en 5e en na Lotte liet uit een vrije schop vanaf 20 meter de bal met een mooi schot in de linker bovenhoek ploffen. 1-9 tegen onze concurrent wie zou dat geloven ???De scheidsrechter sowieso niet want later bleek dat er 1-8 bij de KNVB was doorgegeven.Wij noteren die 5e treffer van Charissa in ieder geval wel ;-).Al met al hebben we de wedstrijd door strijd, teamwork en kracht doen kantelen naar een positief resultaat.
TOP GEDAAN MEIDEN !!!!!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com