Strijd en spanning bij DFC3 tegen EBOH

25 oktober 2015 1543x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Strijd en spanning bij DFC3 tegen EBOH

Een wedstrijdje voetballen tegen EBOH geeft voor veel DFC’ers toch altijd een speciaal tintje aan de wedstrijd. Vanzelfsprekend willen we graag al onze wedstrijden winnen, maar vandaag zelfs toch net iets meer dan anders. Beide teams kenden tot op heden een goede competitiestart: DFC bezet vooraf de 5e plaats op de ranglijst en EBOH mag zichzelf zelfs koploper noemen in onze klasse.

Hoewel we ook vandaag weer niet ruim in de spelers zitten, weet DFC toch een sterke ploeg op de been te brengen. Dit laatste blijkt al snel in de eerste helft als DFC de tegenstander weet terug te dringen en enkele malen het doel van EBOH onder vuur neemt. EBOH probeert uit alle macht uit te breken, maar de verdedigende lijn van DFC staat ijzersterk. De aanvaldrift van DFC blijft zichtbaar en werpt dan ook eindelijk zijn vruchten af. De doelman van EBOH weet in eerste instantie nog een inzet uit de corner te keren, maar onze spits Dennis reageert alert en kopt de rebound binnen. Niet veel later komt DFC zelfs op een 2-0 voorsprong, nadat Max een strakke vrije schop van Paul beheerst binnenkopte.

In het vervolg van de eerste helft verzuimt DFC de score verder op te drijven en de wedstrijd op slot te gooien. Een oude voetbalwet treedt in werking: als je zelf niet scoort, valt het doelpunt onnodig aan de andere kant van het veld. De spits van EBOH rond knap af en laat onze keeper Steven kansloos op zijn inzet.

Na rust gaat de wedstrijd in eerste instantie gelijk op, maar helaas weet EBOH wel de gelijkmaker binnen te glijden: 2-2. Gedurende de tweede helft wordt de wedstrijdspanning beide ploegen soms net iets te veel: er wordt van beide kanten veel ‘gepraat’ en de duels over het hele veld worden wat harder. Na enkele waarschuwingen uitgedeeld te hebben besluit de scheidsrechter tot een afkoelingsperiode om de gemoederen iets te bedaren.

Na de onderbreking probeert DFC de draad weer op te pikken en creeert het weer enkele kansen, terwijl EBOH eigenlijk nauwelijks meer gevaarlijk wordt. Max weet nog een keer uit te breken, maar hij mist helaas oog in oog met de doelman. De slotfase kent een spannend verloop voor DFC. Een doelpoging van Maurice, uit overigens een zeer moeilijke hoek, belandt op de paal en even later ziet ook Maarten zijn bekeken schot (laag, in het hoekje) op de paal belanden, nadat de keeper nog net zijn vingertoppen tegen de bal kreeg.

De scheidsrechter blaast voor het eindsignaal en deze wedstrijd tussen DFC en EBOH eindigt met een 2-2 stand. Vooraf hadden we wellicht voor een gelijkspel getekend, maar er had vandaag (zeker voor rust) meer ingezeten voor de mannen van het Derde

Maarten Janssen

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com