Scheidsrechter verpest stads derby

31 oktober 2015 1971x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Scheidsrechter verpest stads derby

Vandaag stond de tweede stadsderby op het programma, uit tegen onze vrienden van Dubbeldam. DFC zit in een flow met twee overwinningen op rij en heeft nog iets recht te zetten na een zware nederlaag van afgelopen seizoen. Om 14.30 uur stond scheidsrechter van Diest klaar om te beginnen. Dat de leidsman een zware stempel op deze wedstrijd zal drukken was toen nog niet bekend.

Dubbeldam opende sterk en was de eerste periode de bovenliggende partij. Dat de 1-0 voor Dubbeldam na reeds 5 minuten op het scorebord kwam , was zeker discutabel te noemen. De doelpuntmaker stond nl in buitenspel positie en DFC’s grensrechter Enzo Fortino attendeerde de scheidsrechter daar dan ook terecht op. Dat de scheidsrechter zijn assistent compleet negeerde en de situatie zelf beter dacht te zien vanaf het middenveld is dan ook onbegrijpelijk. DFC rechtte echter zijn rug en toonde aan veerkracht te bezitten. Een dieptebal van Sabit werd opgepikt door onze schotse aanwinst Gareth en hij noteerde de 1-1. Dennis Polak wist zelfs voor rust de voorsprong voor de roodwitte brigade te noteren, 1-2

Diezelfde Dennis Polak kreeg na rust een goede kans om de voorsprong te vergroten, echter werd deze 1 op 1 kans niet verzilverd. Dubbeldam wist wel het net te vinden en langszij te komen om de 2-2 te scoren. Een kwartier voor tijd nam DFC wederom de voorsprong door een mooie vrije trap van Sabit , 2-3.  Normaliter het sein de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen en de winst op te halen. Vanaf dat moment was scheidsrechter van Diest echter de persoon om de sportieve derby flink te verpesten. Rick vd Linde kreeg een rode kaart voorgeschoteld. De leidsman was dan ook de enige persoon op het complete sportcomplex die een natrappende beweging heeft gezien. Door deze dwaling kwam DFC wel met 10 man te staan. Dat ook Sabit er nog werd afgestuurd met zijn tweede gele kaart maakte de opdracht om de 2-3 binnen te slepen uiterst moeilijk. Als dan 5 minuten voor tijd DFC dan ook nog een strafschop tegen krijg , terwijl de overtreding ruim buiten de zestien werd gemaakt , was de bekende druppel. Dubbeldam benutte het cadeau dan ook en de 3-3 was de eind uitslag.

Een resultaat waar vooraf wellicht op was gehoopt , maar achteraf zeer bitter smaakte. Dit alles te danken aan een slechte dag van de scheids. Tekenend was dan ook de beslissing van beide clubs om achteraf niet akkoord te gaan met de acceptatie van het wedstrijd formulier. Dubbeldam was ook stellig dat de rode kaart van Rick absoluut een scheidsrechterlijke dwaling was en DFC steun verleende in deze. Scheidsrechter van Diest gaf dan ook al gelijk aan hier melding van te maken bij de KNVB. Word hopelijk nog vervolgd.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com