Partijtje handbal tijdens training D1 leidt tot ruime overwinning!

10 oktober 2015 937x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Partijtje handbal tijdens training D1 leidt tot ruime overwinning!

Na een ongenadig pak slaag tijdens de laatste wedstrijd tegen Nieuw Lekkerland stond DFC D1 vandaag de taak aan te treden tegen de koploper in de competitie. Het vooruitzicht was: aan haken bij de bovenste ploegen in de competitie of even pas op de plaats te maken met een plekje in de middenmoot.

De trainer en leiders hadden heel veel aandacht geschonken aan de verbeterpunten uit de laatste competitiewedstrijd tijdens de laatste trainingen. Met name op het gebied van positiespel, het spelen als een team, maar zeker ook juiste motivatie. Er lagen dus gerichte uitdagingen! Met de motivatie zit het bij deze boys normaliter wel goed maar bij de laatste wedstrijd was deze ver onder de maat. Hierop zijn de spelers door de begeleiding op juiste wijze aangesproken, want uiteindelijk begint alles bij de juiste instelling. Daarnaast hadden de trainer en leiders veel tijd gestoken in het positiespel, want bij DFC D1 zijn alle spelers in staat goed te voetballen maar voetballen is ook een teamsport, dus moet het positiespel ook op juiste wijze gezamenlijk worden uitgevoerd. De trainer had deze week nog een verrassing in petto! Met een partijtje handbal werd er goed positiespel gespeeld en was de goede spirit aanwezig. Dit heeft vandaag geleid tot een zeer ruime en meer dan verdiende overwinning op de koploper. Petje af jongens, Dubbeldam uit is nooit makkelijk en uit tegen de koploper een  “1 tegen 5 overwinning” behalen verdient een dikke pluim! Zeker de 1e helft was DFC D1 heer en meester op het veld en via goed positiespel, de juiste inzet en het spelen als team werd Dubbeldam overrompeld.

De 1e goal van onze spits Andrej was een echte frommelgoal, gemaakt uit een scrimage voor het doel na een goede kopbal van onze aanvoeder Max bij een corner. De 2e goal begon met een hele mooie dieptepas op Andrej en deze rondde zijn actie prachtig af met een harde knal langs de keeper. Het publiek stond te klappen en voor de ouders van onze mannen nog 1 keer de juiste aanmoediging: Gut gemacht, Andrej! Wat je als inval-reporter allemaal niet hoort van aanmoedigende toeschouwers langs de lijn hahaha – deze week allemaal even oefenen!

Binnen no time stond DFC dus met 0 tegen 2 voor en drong het besef bij Dubbeldam goed door dat ze ook echt in deze strijd mee moesten gaan.

Het werd een echte wedstrijd, daar Dubbeldam ook gewoon een goede ploeg heeft en hiervan winnen geen makkie zou worden. Anouar maakte op fraaie wijze onze derde goal en dit gaf ons weer wat lucht. Dubbeldam gaf echter de moed niet op en bleef het ons moeilijk maken, maar Noah gooide er vlak voor de rust een mooie actie vanuit het middenveld uit en bracht ons met een mooi gericht schot op 0 tegen 4. Met deze ruime voorsprong gingen wij ook de rust in en ongetwijfeld dachten onze boys dat er na de pauze weinig meer kon gebeuren. Integendeel!

Dubbeldam drong nog sterker aan, overliep ons op het veld en wij stonden ineens onder een enorme druk. Onze linies liepen steeds verder uit elkaar en Dubbeldam kreeg meer en meer grip op de wedstrijd. Vreemd, daar wij met 0 tegen 4 voor stonden en er tot aan de pauze geen vuiltje aan de lucht was.

Onze keeper Joel moest direct na de pauze vol aan de bak en heeft het team er met een aantal fraaie reddingen in de openingsfase van de 2e helft echt doorheen gesleept. Na een hele mooie en zeer spaarzame aanval van DFC werd er via “positiespel op Barcalonese wijze” een fantastische goal gescoord door Yordi. Wij, als toeschouwers, hadden nog steeds niet een rustig gevoel over de wedstrijd, daar Dubbeldam gewoon de bovenliggende partij was gedurende de 2e helft en onze boys het wat te lichtjes opnamen. Uiteindelijk scoorde Dubbeldam alsnog een mooie treffer en zette het daarna nog een keer aan voor een heus slotoffensief, maar onze verdediging met absolute uitblinker Denilson, gaf geen krimp meer. De scheidsrechter floot uiteindelijk voor het eindsignaal, handjes van schoolvriendjes werden weer geschud, felicitaties werden dankbaar in ontvangst genomen en beide teams liepen gezamenlijk richting de kleedkamers. De trainer, leiders en toeschouwers waren blij met het behaalde resultaat, maar het resultaat had ook wat anders kunnen uitpakken.

Tip van de week: Jongens, blijf goed luisteren naar de trainer en leiders, houd de goede motivatie vast, speel altijd als een team en blijf bedenken dat een wedstrijd altijd 2 helften heeft, want na de 1ste helft is de wedstrijd nog niet afgelopen en moet er nog met volle kracht een 2e helft worden gespeeld!

Aan de trainer en leiders weer een mooie taak deze week om onze boys goed voor te bereiden op de volgende wedstrijd tegen Drechtstreek. Veel succes mannen!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com