Opnieuw winst voor DFC C3

3 oktober 2015 902x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Opnieuw winst voor DFC C3

Verslag van de wedstrijd DFC C3 –  Altena C2 op zaterdag 3 oktober 2015.

Op inmiddels vertrouwde wijze begint DFC C3 aan een wedstrijd, ofwel: als een ‘nog-niet-helemaal-wakker’, onsamenhangend geheel. Bij het 3e onnodige balverlies lanceert Altena haar spits en die omspeelt met 2 handige bewegingen Jaylison en Julian en met een erg mooi lobje over keeper Enis staat het (op dat moment niet geheel onverwacht) 0-1.

Door de vroege achterstand is het team wel gelijk bij de les, want na de 0-1 zullen we Altena niet meer gevaarlijk voor het doel zien. Het is weer Yassine die -net als in de voorgaande wedstrijd- met een individuele actie het team op het juiste spoor zet: een kort sprintje, een schijnbeweging en een mooi schot over de keeper en het is 1-1.

Even later volgt de mooiste aanval van de eerste helft: Onur stuurt Stijn op links de diepte in. De verdedigers van Altena staan er allemaal bij te kijken. De keeper komt uit, Stijn bewaart het overzicht, geeft de bal aan de vrijstaande Yassine en die hoeft de bal alleen maar over de doellijn te sturen. Helaas, Yassine is een halve meter te ver vooruit: het is buitenspel en het blijft 1-1.

Als Colin zijn 3e mogelijkheid niet benut, besluit Yassine om het nog een keer voor te doen: van dichtbij maakt hij 2-1 en even later zal Winston dat voorbeeld volgen. Onur schiet nog voor rust het DFC kwartet vol, na een mooie inspeel pass van Julian.

Na rust gooit Altena het over een andere boeg. Ze gaan heel wat steviger de duels aan en omdat de DFC’ers zich de kaas niet van het brood laten eten, wordt de wedstrijd er niet vriendelijker door. Voor het wedstrijdbeeld maakt het overigens niks uit: DFC is en blijft de bovenliggende partij en de goed leidende scheidsrechter houdt de gemoederen keurig onder controle.

Na slecht uitverdedigen van Altena wordt Enis (nu weer in de spits) aan het werk gezet. Kappen, draaien, schot: 5-1. Weer later geeft Colin vanaf rechts een voorzet die door Onur mooi naar de 2e paal wordt gekopt. De keeper kan zijn vingertoppen er net tegenaan zetten, maar via de paal en zijn eigen schenen gaat de bal toch over de achterlijn: 6-1. Jaylison schiet nog een vrije trap op de lat alvorens hij in 3 stevige duels wordt afgefloten. Een beetje boos stuurt hij even later Onur met buitenkant voet op avontuur (wat een prachtige pass!). In het midden zet Ali al aan voor een sprint en Onur aarzelt niet en geeft de bal precies mee in de loop, waarna Ali koelbloedig de eindstand op 7-1 bepaalt.

Opnieuw laat DFC C3 een tegenstander kansloos. In tegenstelling tot vorig seizoen zoeken ze steeds vaker naar een voetballende oplossing in plaats van de lange bal en dat leidt al drie keer tot een – op het oog – simpele overwinning. Vergis je echter niet: daar wordt door het team keihard voor gewerkt.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com