LRC C3 – DFC C3: De Vijfde Zevenklapper

31 oktober 2015 1433x bekeken, 1 reactie »
LRC C3 – DFC C3: De Vijfde Zevenklapper

Verslag van de wedstrijd LRC C3 – DFC C3 op zaterdag 31 oktober 2015.

 

Vroeg in de ochtend vertrekt de trotse koploper richting Leerdam. Tegen de enige andere C3 in deze competitie treden we aan zonder AMOC, die zijn er alle vier niet bij. Dit betekent wel dat er ‘slechts’ tien spelers aanwezig zijn.

Michael start op doel. Redwan, Jaylison, Xander en Luca doen de verdediging. Julian en Stijn het middenveld en Yassine, Enis en Winston stellen zich aanvallend op. Al snel wordt het spelbeeld duidelijk: DFC heeft de bal en LRC probeert tegen te houden. De C3 van DFC is een stuk verder in haar ontwikkeling. Je ziet een beter spelinzicht en een betere balcontrole en ze hebben ook meer duelkracht. Zelfs met 10 man komt LRC nauwelijks over de middenlijn. Toch duurt het tot de 16e minuut voordat DFC scoort: na een mooie combinatie tussen Julian, Stijn en Redwan scoort ‘Redda’ van dichtbij de 0-1. Nog geen drie minuten later zorgt Enis voor de 0-2, na een wonderschone assist van Winston. Heel af en toe komt LRC in de buurt van onze zestien en vlak voor de rust krijgen ze zelfs een vrije trap. Gelukkig missen ze de grote kans die daaruit ontstaat.

 

De tweede helft staat Xander op doel en gaat het eenrichtingverkeer weer verder. Stijn vindt de keeper op zijn weg na een mooie steekpass van Yassine. Een opportunistische slalom van laatstgenoemde eindigt in een corner. Winston vindt ook de keeper op zijn pad. Enis schiet de bal van buiten de zestien op de vuisten van de keeper en prikt de bal even later, net als Yassine, naast het doel. Dan heeft Stijn een mooie actie buitenom en geeft Enis een niet te missen kans: 0-3. Contact tussen Yassine en zijn tegenstander levert een strafschop op. Het is niet heel gemeen, maar Yassine schiet het buitenkansje mooi binnen: 0-4. Tijdens een rommelige situatie heeft (alweer) Yassine een oprisping: hij speelt zichzelf mooi uit de drukte en maakt de 0-5. Enis geeft een assist op Julian die van dicht bij binnen schiet (0-6) en uiteindelijk lukt Yassine hetgeen hij al heel de wedstrijd zoekt: hij slalomt tussen 4 spelers door en omzeilt ook de keeper: 0-7.

 

Een saaie wedstrijd van DFC C3 met een prima uitslag. Met 10 spelers was het team veel beter dan tegenstander LRC. Enis en Yassine zorgden er enerzijds voor dat veelbelovende aanvallen werden vertraagd of zelfs afgebroken, anderzijds hadden ze met hun individuele acties en doelpunten een hele grote inbreng in de einduitslag. Jaylison spande zich nauwelijks in, maar speelde een nagenoeg foutloze wedstrijd. Julian en Stijn lieten zien dat je met ogenschijnlijk simpele bewegingen en acties het spel kunt versnellen en openbreken, maar waren beiden ongelukkig met hun doelpogingen. Samengevat: “DFC C3, hier en daar wat wisselvallig”.

Maar goed: voor de 5e keer dit seizoen maakt C3 zeven doelpunten in één wedstrijd en ze zijn in ieder geval ook komende week weer de koploper.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 1 november 2015 om 12:59 -

    Gefeliciteerd en dat met 10 man !!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com