DFC MA1 kan zich na uitschakeling voor het bekertoernooi richten op de competitie !!!!

9 oktober 2015 1402x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC MA1 kan zich na uitschakeling voor het bekertoernooi richten op de competitie !!!!

BEKERWEDSTRIJD PEURSUM MA1-DFC MA1 2-1
Na de verdiend gewonnen wedstrijd tegen Hveld stond ons het verplaatste duel tegen Peursum te wachten .Op een doordeweekse avond naar Giesenburg voor ons 2e bekerduel.

Peursum ook een gelijkwaardig tegenstander met in het verleden een aantal keer gewonnen ,gelijk en ook een keer verloren te hebben wisten we dat het weer een echte wedstrijd ging worden.
De thuisploeg speelde goed verzorgt voetbal met 2 snelle gevaarlijke voorwaartse en een creatieve midmid.Wij hadden het nakijken en het wachten was op een tegentreffer.Na ongeveer 10 minuten keken we tegen een achterstand aan 1-0.We kwamen een paar keer in scoringspositie maar miste wat scherpte.Wij spelen vaak krachtig en fel maar daar had Peursum ook een antwoord op.Er werden over en weer overtredingen gemaakt die voor irritaties zorgde en de concentratie wegnam van enkele speelsters.Met een beetje pech belande ook de 2-0 in de goal .Na de rust geprobeerd om ons te herpakken en met nog meer kracht er tegenaan te gaan wat resulteerde in meer kansen om de aansluittreffer te scoren.Vanuit t niets kwam de bal terecht bij Britney die 5 meter voor het strafschopgebied de bal ontving en die met een fantastische lob de bal over de keepster plaatste.
2-1 met nog wat tijd over perste we alle kracht eruit maar de uiteindelijke gelijkmaker ging er jammer genoeg niet komen helaas !!!
Ons bekeravontuur voor dit seizoen zit er op.

Jammer maar kop op voor de volgende Match.

Verslag dfc ma1 – oranje-wit ma1 0-3

Na de fysiek harde wedstrijd op woensdagavond waren we genoodzaakt om de wedstrijd op zaterdag tegen Oranje-wit te verzetten
Er waren teveel blessures en afwezigen ivm werk dat we geen team konden samenstellen.
De wedstrijd werd verzet naar donderdagavond zodat de DFC meiden wat meer tijd hadden om te herstellen.
Oranje-wit een geduchte tegenstander en concurrent voor de befaamde 1e plaats. We zijn elkaar al 5 keer eerder tegengekomen waarvan allen gewonnen door DFC.
We speelde in ons nieuw gekregen tenue de lichtmasten aan en een goede scheidsrechter dus kom maar op met dat fluitsignaal.
Het eerste kwartier ging het goed en konden we nog wat kansjes forceren. Charissa gaat vaak met de bal aan de voet over de linkse flank en creëert dan vaak gevaarlijke kansen.Ze kreeg de bal net voor haar gespeeld dus zette ze extra aan maar haar hamstring werkte tegen en verrekte.
Jeemig wat was dat een domper en achteraf gezien ook bepalend voor de eindstand.
De roodwitte moesten er allemaal extra hard voor werken om O.W te bestrijden. Vooral de totale verdediging had het er heel druk mee. Het was O.W die de wedstrijd domineerde met veel strijdlust en goed voetbal. Jammer dat we door kleine verdedigingsfoutjes de tegendoelpunten kregen.
Voor de rust scoorde O.W de 0-1 en tegen het einde van de wedstrijd de 0-2 en 0-3.Wij hadden met wat extra geluk met de vrije trappen misschien nog geniepig een punt kunnen pakken maar het had ook een totale afslachting kunnen worden als O.W haar echte kansen wel had afgemaakt.
De 1 na de ander strompelde van t veld en waren we blij dat t afgelopen was. Zo zie je maar dat de behaalde resultaten uit het verleden niet altijd de garantie geeft voor weer een goed resultaat.
Jammer meiden Oranje-wit heeft deze keer verdiend gewonnen en moeten we hopen dat we met een compleet fit team aan de return kunnen beginnen en de 3 punten terug kunnen nemen richting de Reeweg.

Verslag DFC MA1-EMMA MA1 2-0
De zaterdag na de beruchte donderdagavond stond er weer een Dordtse derby op het programma.
Deze keer was Emma de tegenstander.
Deze wedstrijd begonnen we wat laks en speelde erg rommelig de bal werd af en toe gewoon maar naar voren geknald. We moesten weer wat variaties uit de kast toveren wat betreft de aanval en ook de keepster moest ingevuld worden. Michelle stond op de lijst om in de goal te gaan maar Celia had te veel last van haar lies dat zij liever ging keepen en Michelle fit als veldspeelster ingezet kon worden. We miste alleen Charissa door haar blessure dus met 15 meiden aan de bak om deze wedstrijd te winnen. Voor de rust kregen we aardig wat kansen om de score te openen maar precisie en geluk waren achtergebleven in de kleedkamer dus met 0-0 gingen we aan de limonade. Met in ons achterhoofd dat deze wedstrijd gewonnen moest worden om de aansluiting te houden met Oranje-wit gooide de DFC meiden er een schep kracht bovenop. Aan de rechterflank speelde Amber een goede wedstrijd en maakt de linksback het erg moeilijk om haar te stoppen. Met verschillende schoten en voorzetten bestookte we het Emma goal. Toch duurde het lang voordat het verlossende doelpunt viel. Sharon schoof als extra aanvaller door naar de punt en met een sloom boogballetje verraste zij de keepster die te ver voor haar goal stond en er net niet bij kon 1-0.Ook het 2e doelpunt werd gescoord door een verdedigster,want door goed overspelen op het randje van het strafschopgebied werd de bal opzij gelegd waar onze Lindy de bal vol kon uithalen en de leren knikker hoog in het doel zag ploffen 2-0.We kregen nog een aantal kansen met Denise over rechts die deze positie ook goed invulde maar wat pech had met haar harde pegels richting de keepster.
2-0 was uiteindelijk de eindstand.
Allemaal weer keihard gewerkt en er in blijven geloven dat we onze doelpuntje toch wel scoren.

TOPPIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com