DFC is de sterkste in derby tegen GSC/ODS

17 oktober 2015 1504x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC is de sterkste in derby tegen GSC/ODS

Vandaag de eerste derby op het programma , DFC thuis tegen GSC/ODS.  DFC is goed bezig de laatste weken en is van plan deze reeks voort te zetten. Zullen de 3 punten aan de Reeweg Oost blijven?

De start is veelbelovend en DFC zoekt gelijk de aanval. Na 5 minuten trof DFC al doel en wist de 1-0 te noteren door een treffer van Dennis van de Heiden. DFC bleef aanvallend voetbal spelen en kwam na een rode kaart van GSC/ODS al na 12 minuten op een numerieke voorsprong en had de luxe om de resterende 78 minuten met een man meer te spelen. De ruimte die ontstond wist DFC goed uit te buiten. De leiding van GSC/ODS liet in woord en gebaar blijken het niet geheel eens te zijn met de leiding van de scheidsrechter en dit was aanleiding om enkele minuten afkoeling in te lasten. Gelukkig voor DFC werd er snel weer door gespeeld , want het aanvallende voetbal liep goed en het was wederom Dennis van de Heiden die in minuut 37 de 2-0 wist te scoren. GSC/ODS wist tot dat moment slecht enkele speldenprikken uit te delen , waar op slag van rust uit zo situatie nog bijna de 2-1 werd gescoord. Gelukkig voor DFC stond de ruststand van 2-0 op het scorebord in de rust.

In de tweede helft keek DFC de eerste periode de kat uit de boom en liet GSC/ODS even het spel maken. Veel gevaar leverde dat niet op. In minuut 55 was er een goede onderschepping op het middenveld. De bal werd diep gespeeld op Dennis van de Heiden en die klopte zijn verdediger op snelheid. Het enige overgebleven obstakel , de keeper , werd op mooie wijze omspeeld en de 3-0 werd genoteerd.  Dat de wedstrijd van Dennis van de Heiden toch nog in mineur eindigde was te danken aan een actie van de grensrechter van GSC/ODS.  Een mooie dieptebal op Dennis werd geheel ten onrechte afgevlagd voor buitenspel en de niet meelopende scheidsrechter besloot op zijn grensrechter te vertrouwen. Het doelpunt van Dennis werd niet alleen afgekeurd maar de scheidsrechter gaf zelfs een gele kaart en dit was zijn tweede dus rood.  DFC raakte niet van slag en een overtreding op Wesley Hoving in de zestien leverde een strafschop op die benut werd door Kevin Verheijen , 4-0. Een terechte overwinning van DFC vandaag.

Trainer Danny Slegers na afloop :  ” Dit was een goede overwinning. We hebben misschien niet al te best gespeeld maar toonde goede inzet. Het is lastig om zo lange periode tegen 10 man te spelen , maar DFC ging hier goed mee om. 2 x een overwinning op rij geeft lucht met een korte pauze voor de boeg. Volgende week kunnen we met een gerust hart naar de concurrentie kijken zonder zelf te spelen. De middenmoot is lekker. Verdedigend stond het vandaag goed , 2 x de nul op rij met beide keren de nieuwe keeper Chris Meerhof in het doel. Het elftal groeit naar elkaar toe “

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com