DFC C3 wint midweekse bekerkraker

8 oktober 2015 800x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC C3 wint midweekse bekerkraker

Verslag van de wedstrijd DFC C3 –  SSW C1 op woensdag 7 oktober 2015.

Na 3 afgelastingen vanwege te veel regen wordt vandaag eindelijk deze bekerwedstrijd gespeeld. Het is kennelijk een regenwedstrijd, want ook vandaag valt er veel water naar beneden.

Beide ploegen beginnen fel aan de wedstrijd en zullen dat de hele wedstrijd volhouden. SSW speculeert sterk op zijn snelle jongens, waar DFC het bij aanvang meer zoekt in de individuele actie en gaandeweg de wedstrijd steeds beter gaat samenspelen. Dat is tegen deze tegenstander knap lastig, want SSW jaagt DFC continue op om vervolgens de bal snel naar voren te spelen.

DFC heeft vandaag in Luca echter een ouderwetse mannetjesputter, die het de tegenstander knap lastig maakt. Stijn speelt wat meer controlerend en verdedigend staan Redwan, Julian, Jaylison en  Michael erg goed. Aanvallend komen Yassine, Mehmet (invaller van C2) , Winston en Milangelo er aanvankelijk niet door. De eerste helft is dan ook een spannend middenveld gevecht en zijn er weinig kansen en mogelijkheden te zien. Het is Yassine, die de opening vindt, nadat eerdergenoemde Luca de bal uitstekend heeft veroverd op het middenveld. Yassine lijkt de bal naar Luca terug te spelen, maar draait onverwacht om zijn as en speelt de bal richting het zestienmetergebied op de attente Mehmet, die genadeloos afrondt. Het doelpunt verrast vriend en vijand, maar is van hoog niveau.

In de 2e helft gaat het moordende tempo gewoon door, maar is het DFC dat heerst en bepaalt. Jaylison herstelt zich van zijn wisselvallige eerste helft (verdedigend prima, aanvallend uiterst ongelukkig) door nu ook in aanvallend opzicht met de juiste keuzes te komen. Julian is nog een linie verder gezakt (en dan kom je uit in het doel) en Yassine staat centraal achterin. SSW komt nauwelijks nog van eigen helft. Op links zien de toeschouwers mooie combinaties tussen Redwan, Stijn, Onur, Enis en Ali. Op rechts wordt gebruik gemaakt van de snelheid van Colin. Er ontstaan ook prima mogelijkheden, maar de doelpogingen missen de finesse, de richting of de kracht om het verschil groter te maken en dan blijft het spannend en opletten met de snelheid die SSW voorin heeft. Door goed collectief verdedigen kan SSW echter niet echt gevaarlijk te worden. Dat blijft beperkt tot een vrije trap die hoog over het DFC doel gaat.

In een zeer attractieve wedstrijd, waarin het duel door beide ploegen niet werd geschroomd, waarin scheidsrechter Peter het een en ander toe liet, maar op de juiste momenten ingreep, waar tegenstanders een stevige tackel accepteerden als onderdeel van de strijd, kreeg DFC C3 loon naar werken met een prachtige overwinning. Prima gedaan, jongens!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com