DFC C3 – Peursum C2 – Game On

17 oktober 2015 1748x bekeken, 1 reactie »

Verslag van de wedstrijd DFC C3 –  Peursum C2 op zaterdag 17 oktober 2015.

Onverwachts heeft Ali besloten om zijn voetbalschoenen in de wilgen te hangen en Onur is nog niet fit. Gelukkig is Stijn op tijd hersteld van zijn enkelblessure en ook met Xander gaat het de goede kant op. Maar toch: met slechts één wisselspeler zal C3 moeten aantreden tegen de koploper. Omdat Peursum in het geheel rood speelt, krijgt C3 knalgele shirts uitgereikt. Luca en Jaylison nemen vandaag de rol van goalkeeper op zich.

De bal rolt nog maar net als Peursum direct het gas al opendraait: ze gaan stevig de duels aan, combineren prima en spelen alsof we in Peursum te gast zijn. Nee, vandaag krijgen de DFC’ers niet eens de tijd om slap aan de wedstrijd te beginnen: ze worden wakker geschud.

Zeker 14 minuten lang werken de spelers keihard om elke mogelijke aanval van Peursum te verstoren en dat lukt ze nog prima ook, hoewel Luca wel een paar keer handelend moet optreden. DFC is nog nauwelijks in de buurt van het doel geweest als Enis een vrije trap krijgt aan de zijkant van het strafschopgebied. Met zijn linkerbeen draait hij de bal goed naar de verre hoek, waarna een Peursum-speler de bal a-la Robin van Persie achter zijn eigen doelman kopt. Die heeft misschien iets te veel naar het Nederlands elftal gekeken, maar DFC C3 staat wel 1-0 voor. Peursum is direct wat van slag, want het veldoverwicht dat ze hadden is als sneeuw voor de zon verdwenen en er ontstaat een prachtig voetbalgevecht: beide ploegen laten mooie combinaties zien. DFC maakt bijna de 2-0 als Michael een corner van Enis net niet genoeg richting doel kan koppen. Vervolgens onderschept Peursum de bal op het middenveld en met 3 splijtende passes ligt de DFC verdediging open en wordt Luca gepasseerd: 1-1. Het spel golft op en neer. Yassine probeert zijn tegenstander te passeren en na licht contact lokt hij slim een vrije trap uit, die hij vervolgens door, en via, de muur achter de keeper knalt. De voorsprong is weer terug, maar het spel nog lang niet gespeeld. Met nog 5 minuten te spelen trapt de keeper van Peursum ongelukkig uit: Enis onderschept en straft dit gelijk af. Het geeft zo vlak voor rust wat lucht, want Peursum dringt even niet langer aan.

De tweede helft begint deze achtbaan echt opnieuw: Peursum is weer de bovenliggende partij, maar DFC heeft in Redwan de grote motor: hij schakelt zijn tegenstander uit, hij zorgt voor rugdekking in het centrum van de verdediging, hij maakt zijn rushes langs de lijn naar voren en als het middenveld onderbezet raakt, begin je te denken dat er twee Redwan’s aanwezig zijn. Zijn onverzettelijkheid slaat over op de andere spelers en net als in de eerste helft slaat DFC snel en onverwachts toe: Yassine ziet de ruimte en zet Colin aan het werk, die feilloos binnenschiet (4-1). Maar Peursum wil en zal niet opgeven: als Jaylison een corner niet goed kan wegwerken tikken ze van dichtbij de 4-2 binnen. In een tijdsbestek van 5 minuten schiet Michael de bal van dichtbij keihard tegen de lat, schiet een aanvaller van Peursum in vrije positie de bal naast het DFC doel en zorgt Colin met weer een mooie sprint voor de 5-2.

Aan het eind van de wedstrijd reageert Peursum zijn teleurstelling een klein beetje af op scheidsrechter Gerrit, die in het hele verhaal niks te verwijten valt, want hij floot een prima wedstrijd. Peursum had vandaag alleen de pech dat DFC de kansen uiterst efficiënt om kon zetten in doelpunten en bij de eerste 2 doelpunten zelfs de onbedoelde hulp kreeg van Peursum zelf. Dit spektakel belooft in ieder geval veel voor de terugwedstrijd.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 18 oktober 2015 om 15:49 -

    Knap gedaan tegen de koploper…Gefeliciteerd jongens! !

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com