DFC C2 ook te sterk voor IFC

18 oktober 2015 1275x bekeken, 1 reactie »

17 oktober 2015 DFC C2 – IFC C4

DFC, vandaag gehuld in blauw, krijgt IFC C4 op bezoek. Deze ploeg staat in de onderste regionen van de competitiestand, maar omdat de competitie nog jong is zegt dat niet zo veel. Gezien het formaat van de spelers van IFC, zal het ze aan kracht vandaag niet ontbreken. Yassine is eindelijk speelgerechtigd, en begint zijn eerste wedstrijd voor C2.

Het eerste fluitsignaal zet direct een stormloop van DFC in gang, IFC wordt onder druk gezet en er volgen dan ook kansen voor DFC. Na drie minuten zijn er al mooie geweest voor Mehmet, en knalt Nick op de paal. Het overwicht is groot, en IFC heeft niet de voetbalfinesse om zich er onder uit te spelen en een goede aanval op te zetten. Het beproefde recept, lanceren van Mehmet en nu ook Yassine, wordt ingezet. De kansen die hier uit volgen zijn talrijk en groot, maar de bal over de doellijn krijgen blijft nog een opgave. Dit duurt een minuut of 20, totdat Mehmet alleen op de keeper af wordt gestuurd. Waar hij tot dan toe het wapen van het afstandsschot hierbij gebruikte, kiest hij nu voor een veel betere oplossing: hij omspeelt de keeper en schuift binnen: 1-0 DFC!

Tot rust zijn er nog meer kansen, de lat wordt nog een keer geraakt, maar het blijft slechts 1-0. Na de rust wordt het spel van C2 er niet beter op, het wordt onrustiger. Toch blijft het overwicht, paal en lat worden nog een keer getest, waarna Mehmet de score te verdubbelt: 2-0. Onverwacht weet IFC daarna tegen te scoren. Toch voelt het met 2-1 niet dat het een spannende wedstrijd gaat worden, en de ingevallen Tigo is het daarmee eens. Hij toont nogmaals zijn scorend vermogen door uit te pakken met vier goals. Een erg sterke invulbeurt dus. Het slotakkoord is voor Yassine, die na enkele kansen te hebben gehad met een mooi afstandsschot in de kruising de eindstand op 7-1 voor DFC bepaald.

Het was vandaag niet echt hoogstaand wat C2 liet zien, maar het was ruim voldoende. Er is gezien de trainingen nog voldoende ontwikkelingsruimte voor het team, en nu Dogan en Yassine ingepast zijn, kan het team in balans gebracht worden. Succes mannen! Komend weekend geen competitiewedstrijd, maar daarna kan er geprobeerd worden om de top drie binnen te stappen.

C2 vandaag: Göhkan(k), Quinten, Danny, Dyron, Dogan, Damian, Nick, Mohamed, Ufuk, Yassine, Mehmet, Akram en de verversing Tigo.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 18 oktober 2015 om 15:35 -

    Gefeliciteerd jongens met jullie overwinning! !

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com