DFC 5 wint bij Oranje Wit

5 oktober 2015 963x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 wint bij Oranje Wit

Afgelopen zaterdag 3 oktober moest het tot nog toe ongeslagen DFC om 17.00u aantreden tegen Oranje Wit. Afwezig bij deze wedstrijd was Marco van Woerkom vanwege huiselijke verplichtingen. Rishi Mahabier, Ashwan Rambaran en Richandrick Castilio ondervonden nog hinder van blessures en bleven uit voorzorg langs de kant.

Met een heerlijke zonnetje, veel publiek in de vorm van vrienden en familie langs de zijlijn en een ruime selectie waren alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag.

In de eerste helft maakte DFC het spel en trok Oranje Wit zich terug om te loeren op de counter. DFC creëerde enkele goede kansen na vlotte combinaties en in de tegenstoot was Oranje Wit incidenteel ook gevaarlijk. Bij een 0-0 stand brak de rechtsbuiten van Oranje Wit door de verdediging, maar verijdelde Cliften Sewpersad een achterstand. Aan de andere kant had DFC een handvol kansen en was het wachten op de openingstreffer. Deze kwam er ook na ruim 25 minuten spelen. Maarten Zilverschoon schoot met zijn ijzersterke linkerbeen de bal in de korte hoek na een prima individuele actie, 1-0 DFC! Dit was tevens de ruststand.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld, DFC domineerde en het was wachten op het moment dat de voorsprong uitgebreid zou worden. Dit gebeurde dan ook na ruim 60 minuten spelen. Na een vlotte aanval kwam de bal bij Maarten Zilverschoon. Deze passeerde de rechtsback van Oranje Wit die hem vervolgens binnen de 16 onderuit schoffelde. De daaropvolgende strafschop was een koud kunstje voor routinier Siegmund Sewpersad, 2-0.

Na de 2-0 verslapte DFC enigszins en gaf dat Oranje Wit de gelegenheid nog wat kansen te creëren. Cliften Sewpersad was echter vastbesloten om deze wedstrijd de nul te houden en verrichte prima keeperswerk.

Na ongeveer 70 minuten spelen gooide DFC de wedstrijd in het slot. Robin Ramesar onderschepte de bal vanuit de opbouw van Oranje Wit en na het passeren van de laatste man schoof hij de bal laag langs de keeper voor het slotakkoord, 3-0.

Hierna werd er flink gewisseld en kon iedereen zijn minuten gaan maken. In het verloop van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

Al met al een geslaagde middag met nkbij vlagen prima voetbal. De 3 punten zijn nog uitgebreid gevierd bij Oranje Wit, waar het tot in de late uurtjes gezellig was. Volgende week zaterdag om 11.00 uur wacht de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter en het nog puntloze Pelikaan.

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com