C2 wint krachtmeting

10 oktober 2015 1277x bekeken, 1 reactie »

10 oktober 2015 Heerjansdam C2 – DFC C2

De weergoden zijn ons goedgezind, als C2 aftrapt onder een lekker zonnetje. Vandaag weer enkele afmeldingen, dus hulp uit D1 is ingeroepen. Dogan is bij C2 aangesloten, en speelt vandaag zijn eerste wedstrijd.

DFC begint prima tegen Heerjansdam, en zet al snel het spel naar de eigen hand. De tegenstander moet het tempo van DFC volgen, maar dat lukt ze niet, met als gevolg dat kansen voor DFC al snel volgen. Enige minpunt vandaag is dat er te veel de snelle trap naar voren wordt gehanteerd, en er te weinig wordt opgebouwd. Hierdoor is er onnodig veel balverlies. Mohamed heerst vandaag achterin, en stoomt regelmatig van achter uit naar voor. Bij een zo’n actie ziet hij kans om te schieten. Eigenlijk is de afstand te groot, maar de keeper is niet klemvast. Mehmet, als gewoonlijk de longen uit zijn lijf lopend, is alert en kan de bal oppikken. Het omspelen van de keeper doet hij daarna goed: de verdiende 0-1 voorsprong voor DFC!

Een minuut of twintig houdt DFC dit vol: aanval na aanval volgen, Julian legt hem panklaar voor Mehmet, maar dat schot gaat jammerlijk naast. Doordat een verder doelpunt uitblijft en DFC uitgeraasd raakt, kan Heerjansdam iets meer aan aanvallen denken. Een paar kansen volgen, totdat na een minuut of 25 de tegenstander een corner krijgt. Een stuk of 5 tegenstanders zijn erg lang, dat levert dus gevaar op. De bal ploft echter voor het doel van Gökhan op de grond neer, waarna Heerjansdam de gelijkmaker binnen drukt, 1-1. Tegen de veldverhoudingen in, maar dat deert de thuisploeg niet. Met deze stand gaat men de rust in.

Na de rust besluit de tegenstander meer druk te zetten, en daar moet DFC aan wennen. Het spel wordt onrustiger, en men speelt te weinig elkaar simpel aan over de grond. Door deze onrust is er geen moment om te ontspannen en vliegt de bal over en weer. Er rest niets anders dan hard werken, en de krachten vloeien zichtbaar weg. Heerjansdam blijft er ook voor gaan, waardoor de wedstrijd verre van saai is. Lang lijkt het dat er geen doelpunt meer gaat vallen, totdat een duel in het strafschopgebied afgefloten wordt. Penalty voor Heerjansdam! De verder goed spelende Quinten is zich van geen kwaad bewust, maar verdere discussie baat hier niet. De penalty gaat er in, en het wordt 2-1. Het zal toch niet waar zijn dat net zoals tegen Dubbeldam de wedstrijd onterecht verloren wordt? Met de laatste krachten wordt opnieuw de aanval gezocht, maar het lukt allemaal net niet. Opeens ontstaat er bij de ingevallen Max ruimte, en hij bombardeert zich vandaag tot supersub. Zo’n acht minuten voor het einde schiet hij van buiten de zestien heel fraai over de keeper in de rechter bovenhoek, 2-2!

Nieuwe krachten komen los en DFC gaat hierop met alle macht op zoek naar de overwinning. Mehmet, vandaag weer de hele wedstrijd aan het werken en sleuren, wordt vijf minuten voor tijd in de zestien aangespeeld. Na een kapbeweging wordt hij gehaakt, en is de penalty voor DFC! Mohamed beloont zichzelf voor zijn goede spel door onberispelijk in de rechter bovenhoek te knallen, 2-3 voor DFC. De ontlading na afloop is groot bij de jongens.

Vandaag hebben we langs de lijn een niet echt heel goede, maar onderhoudende en spannende wedstrijd gezien met enorme inzet. De punten gaan mee naar Dordrecht, waardoor er gestegen wordt naar de vierde plek (met een wedstrijd minder)! Volgende week een thuiswedstrijd tegen IFC, succes jongens.

C2 vandaag: Göhkan(k), Quinten, Danny, Dyron, Dogan, Damian, Nick, Mohamed, Mehmet, Julian, Kayo, Akram en de verversingen Max en Denilson.

1 reactie

  1. archief 10 oktober 2015 om 18:43 -

    Mooie foto’s echter ongeschikt voor ons archief.
    Kun je ze voortaan ook naar de archivaris toesturen in een hogere resolutie?

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com