ASWH MD1 – DFC MD1, 24 oktober 2015

24 oktober 2015 1199x bekeken, 3 reacties »
Opnieuw naar ASWH, deze keer voor een bekerwedstrijd.

In de competitiewedstrijd tegen deze meiden bleek dat het krachtsverschil erg groot was. DFC ging dus gewaarschuwd de krachtmeting aan. In de eerst minuten hield ASWH de druk al direct hoog, maar DFC wist de aanvallen op het doek van Daylaina goed af te weren.

Megan was daarvan een mooi voorbeeld. In een confrontatie met haar directe tegenstander zette ze alles op alles om haar van het scoren te beletten. Het resultaat was dat ze haar rechterschoen daarbij verloor maar de opzet was geslaagd!
Toch bleef de druk van ASWH aanhouden. Mooie aanvalscombinaties en individuele acties onderstreepten het verschil tussen de twee ploegen.
DFC moest het vooral hebben van hard werken, waardoor de ploeg in het eerste kwartier overeind goed overeind bleef.
Af en toe wist de DFC aanval richting de tegenstander op te rukken maar de goed georganiseerde defensie maakte daar al snel korte metten mee.
Dan wordt het in de 23 minuut alsnog 1-0 voor ASWH.
Kort daarna voorkomt Daylaina een tweede treffer door gedurfd uit te komen en de bal te onderscheppen. Ook Julia toont haar waarde in de verdediging door een interceptie tijden een ASWH aanval.
Amy en Denise proberen vervolgens door goed samenspel een aanval op te zetten maar ook deze strandt uiteindelijk in een paar ASWH voetbalschoenen.
Dfc lijkt wat meer aan voetballen toe te komen, het spel golft zodoende heen en weer. Uiteraard tot volle tevredenheid van de wederom aanwezige ruime hoeveelheid toesch-ouders!
Een mooie passeerbeweging van Denise brengt Nina dicht in de buurt van het doel van ASWH maar helaas lukt het nét niet om de stand gelijk te trekken.
In de laatste minuut van de eerste helft scoort ASWH de 2-0. Doordat er te weinig meiden van DFC meeverdedigen, krijgt de tegenstander erg veel ruimte en kan Daylaina de tweede tegentreffer niet voorkomen.
Na het kwartiertje rust stappen de ploegen opgefrist het veld in en krijgt Denise in de eerste minuut onverwacht een enorme kans. Helaas neemt ze nét niet genoeg tijd en strandt haar doelpoging in de handen van de goed opgestelde ASWH doelvrouw.
ASWH probeert de voorsprong te vergroten maar ook dat lukt niet. Het harde schot op doel gaat hoog over.
De daarop volgende corner van ASWH wordt vakkundig door Daylaina gepakt.
Kort daarna krijgt ASWH opnieuw een corner en ook die wordt, nu door een gezamenlijke inspanning van de DFC meiden, netjes weggewerkt.
Soms worden er best stevige duels ‘uitgevochten’, waarbij een directe tegenstander pijnlijk onderuit gaat. Het verschil in lichaamsbouw is nu eenmaal groot tussen de meiden onderling. Gelukkig weet de scheidsrechter goed in te schatten dat er bij geen van deze situaties opzet in het spel is.
In de vijftiende minuut weet ASWH de 3-0 aan te tekenen, na een fraai uitgespeelde aanval.
DFC trekt vervolgens op om die toch wel verdiende eerste tegentreffer te maken, helaas ook nu zonder resultaat. Megan raakt hierbij vervelend geblesseerd, opnieuw zonder dat er opzet in het spel is.
Een aanval van Denise, Bo en Amy lijkt daarna dan eindelijk dat eerste DFC doelpunt op te leveren. Vanaf de rechterkant weet Denise Bo aan te spelen. Bo ziet vervolgens dat Amy aan de linkerkant vrij staat en speelt haar mooi aan. De bal stuitert echt net van de voet van Amy dus DFC blijft voorlopig op nul staan.
ASWH antwoordt met opnieuw een mooie aanval waarbij de spits Daylaina heel slim weet te verschalken en zo de vierde treffer maakt.
De ban, én de weerstand van DFC, lijkt nu gebroken want ook de 5-0 ligt al snel in het doel.
De 6-0 volgt snel nadat een hard afstandsschot eerst nog door Daylaina wordt gekeerd, maar in de rebound toch in het doel belandt.
Dan wordt het helaas nog 7-0. Het verschil in techniek en inzicht is nu eenmaal te groot, blijkt opnieuw. Het publiek probeert DFC nog door positieve aanmoedigingen op te peppen. Misschien dat dat nog een beetje helpt.
In de slotfase is het voor DFC nog alle hens aan dek, maar de eindstand blijft gelijk aan die van de eerder gespeelde competitiewedstrijd.
DFC meiden, ondanks deze nederlaag zijn we toch trots op jullie! Er is sportief gespeeld, jullie hebben ervoor gevochten en daarnaast nog een mooi compliment voor de outfits gekregen! 😉    

3 reacties

 1. R. Bloemendal 24 oktober 2015 om 19:00 -

  Wederom een sportief verlag

  voor meer mooie foto’s

  http://www.aswh-md1.nl/portfolios/aswh-md1-24-10-2015/

 2. Jeugdcommissie 24 oktober 2015 om 19:25 -

  Jammer meiden !! Zo te lezen hebben jullie alles gegeven..volgende keer beter, maar jullie stonden er mooi op in het roze in de krant !!!

 3. René Blankenstein 24 oktober 2015 om 23:20 -

  Bedankt voor de link, leuke foto’s!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com