Swingend DFC C3 pakt volle winst

19 september 2015 1277x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Swingend DFC C3 pakt volle winst

Verslag van de wedstrijd DFC C3 – Lekvogels C2 op zaterdag 19 september 2015.

Op een kletsnat veld gaat de wedstrijd o.l.v. scheidsrechter Joop Hartman van start. De voltallige ploeg, inclusief beide trainers, is aanwezig en de weersomstandigheden zijn uitstekend. In de wetenschap dat de ploeg straks nieuwe trainingspakken ontvangt van team-sponsor, de heer Schriek, probeert C3 gelijk het initiatief naar zich toe te trekken. Ze doen dit echter rommelig en haastig. Het is de bekende kwaal van lange ballen, snel thuis. Als na zo’n rommelige voortzetting Onur aan de linkerkant goed doorzet en de bal terug legt op Luca schiet deze laatste de bal hard in het doel: 1-0. De 1-1 is volkomen onverwacht en ietwat gelukkig. Een slordige pass van Redwan leidt balverlies in en de voorzet van de rechtsvoor van Lekvogels waait over keeper Enis in de verre hoek. Toch gaat de ploeg door met de juiste instelling. Redwan neemt een vrije trap en de lange, diepe bal wordt door Onur doorgekopt op Yassine, die de bal via de doelman in de goal weet te prikken. Vervolgens weet Ali de bal van dichtbij hard over het doel te rammen, voordat Yassine de bal vanaf rand zestien over de doelman krult. Het slotakkoord van de eerste helft is voor Stijn: Onur schiet vanaf de zestien de bal hard en laag in waarop de keeper nog redt, maar Stijn tikt de rebound van dichtbij onder de keeper door.

De tweede helft gaat DFC C3 los: de bal gaat van voet tot voet. Het rommelige voetbal is in de kleedkamer achtergebleven en de toeschouwers zien de ene na de andere vlot lopende aanval. Het ontbreekt slechts aan een ding: doelpunten. De vele kansen en kansjes zijn nog niet aan C3 besteedt. De bevrijding komt uit een vrije trap en wie anders dan Onur staat aan de basis. Hij schiet de bal hoog onder de lat, waar de keeper de bal nog net weet de keren. Dit keer is het Enis die de rebound voor zijn rekening neemt. Even later zet Stijn in één beweging twee tegenstanders op het verkeerde been en schiet de bal met een droge schuiver in de hoek. Het laatste doelpunt is misschien wel de mooiste van deze wedstrijd: Lekvogels is in de aanval en Redwan onderschept de bal, maar wordt goed opgejaagd. Onder druk speelt hij de bal richting Enis, die zich goed vrij draait en een diepe bal op Colin geeft, waarna Ali de bal krijgt toegespeeld en scoort: 4 passes en de bal ligt in het doel.

Vandaag stond het team er als één geheel. Door elkaar de bal te gunnen, door elkaar te helpen bij balverlies en door elkaar te coachen werd een teamprestatie van formaat geleverd!

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com