Spotlight : Cees Rombout

16 september 2015 1592x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Spotlight : Cees Rombout
Spotlight : Cees Rombout

1899904_791410217585841_6552144526071303988_n

 

Naam:      Cees Rombout
Leeftijd : 43 jaar
Hoe lang ben je al lid of betrokken bij DFC ?

Vanaf mn 13e dus alweer 30 jaar lid van DFC
Wat is je functie bij DFC ?

Ik ben vanaf 2007 trainer/coach van een meisjesteam Kort nadat de eerste meisjes lichting begon met trainen ben ik Jan van de Klooster gaan helpen met de training kort daarna toen Jan ivm werk op zaterdag er niet zo vaak meer bij kon zijn heb ik het heft in handen genomen.Mijn dochters hebben beide bij DFC gevoetbald maar zijn helaas gestopt.Ik heb nu al bijna 8 jaar het zelfde team waar af en toe wat speelsters bijkomen en weggaan maar er zijn er nu nog 5 a 6 die al vanaf het begin erbij waren,dat is natuurlijk erg leuk.Daar krijg je dan ook een bepaalde band mee.

Hoe ben je bij DFC terecht gekomen?

Ik ben op mijn 4e begonnen met voetbal bij vv.ODS waar ik tot mn 13e met veel plezier heb gespeeld.Als d-tje kreeg ik door het puberen wat meningsverschillen met mijn trainer.Op dat moment veranderde je van school en verhuisde van de indische buurt naar de stadspolders dus ook weer nieuwe vriendjes waarvan er een aantal bij DFC speelde.Van mijn vader kreeg ik de keuze tussen EBOH of DFC en heb toen door wat invloed van de trainers Martin Attasio en John Rademakers de overstap gemaakt naar DFC.
Heb je zelf ook bij DFC gevoetbald ?

Ik voetbal nu alweer 30 jaar bij DFC.vanaf de Ctjes de jeugd doorlopen.Daarna bij de senioren een tijdje op zondag in het 2e gespeeld,en het legendarische dfc 3,en de stap gemaakt met het zaterdag 1 van recreatie naar 3e klasse,ik ben uiteindelijk met een vriendenploegje gaan spelen in het 5e en speel nu in het 3e.
Wat gaat er volgens jou goed bij DFC ?

Wat ik goed vind is dat het bestuur de teugels weer strakker aan gaat trekken ,want dat is echt nodig als we weer mee willen doen met de andere grote verenigingen.De jeugd trekt weer aan,het meisjes voetbal zit weer in de lift en wat me opvalt is dat de 5 seniorenteams ook goed bezet zijn.De kantine is opgefrist en de jeugd loopt er mooi bij allen in het zelfde tenue wat ook een hele frisse en positieve uitstraling geeft.
Wat denk je dat er verbeterd kan worden bij DFC ?

Het gras is altijd groener bij de buren maar er is overal wel iets gaande.mijn mening is dat wij echte en nieuwe DFCers de schouders eronder zetten en alle neuzen de zelfde kant op krijgen.We moeten af van het negatieve geneuzel wat ik nog regelmatig om me heen hoor.Als we dat om kunnen zetten naar het positieve dan krijgen we DFC weer terug op de kaart.Het 1e elftal is het boegbeeld van de club maar de jeugd is zeker niet minder belangrijk.Wat ik een beetje mis is dat er weinig selectie spelers met de jeugd bezig zijn.Vroeger (was alles beter) waren er meerdere selectie spelers actief bij de jeugd,dat gaf een positieve stimulans naar de jonge ventjes om ook naar de wedstrijden te gaan kijken van het 1e elftal omdat er tegen de grote mannen van de selectie werd opgekeken.
Wat zijn je ambities bij DFC ?

Dat ik hobby nog lang mag uitvoeren bij DFC. En hoop mijn steentje bij te dragen de club weer groot te maken.

Heb je naast DFC nog andere hobby’s ?

Naast het voetbal vind ik het leuk om met mijn honden te gaan wandelen en leuke familiedingen doen bijv Kaart,Catan of poker avondjes.

Wie zal je graag de volgende keer in de spotlight zien ?

Laura Verton omdat zij en haar man Frank v Hofwegen veel vrije tijd steken in het meisjes voetbal terwijl hun eigen kinderen niet actief zijn binnen dfc .

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com