DFC C3 verliest eerste competitieduel

12 september 2015 1107x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC C3 verliest eerste competitieduel

Verslag van de wedstrijd Schelluinen C1 – DFC C3 op zaterdag 12 september 2015.

De zaterdagochtend start wat rommelig, omdat trainer/coach Kevin onverwacht mag werken. Snel wordt er een keepersshirt en -handschoenen geregeld en met een vertraging van ongeveer 30 minuten vertrekken we richting Schelluinen. C3 is ingedeeld in een poule buiten de regio en treft vooral nieuwe tegenstanders. Schelluinen heeft één C team en geen B’s en A’s en is een mix van dispensatie, 2e jaars en 1e jaars C. Uw verslaggever probeert de jongens iets behoudender te laten beginnen, met een soort 1-4-4-2 opstelling, maar dat is bij de aftrap al snel vergeten. We beginnen wel goed met enige druk naar voren en leuk samenspel, maar na een minuut of 12 slaat Schelluinen ineens keihard toe: een lange bal naar de rechtsbuiten en die blijkt zo snel dat hij voor Redwan niet meer te achterhalen is. Omdat de centrale verdedigers iets te ver weg staan ontstaat er een vrije doorgang en hoewel keeper Enis nog wel zijn doel klein probeert te maken is de 1-0 onomkeerbaar. De 2-0 is een replica van de 1-0 en ook bij de 3-0 weten de jongens niet hoe ze dit snelheidsmonster moeten verdedigen. Toch proberen ze via combinatievoetbal onder de fysieke druk van de tegenstander uit te komen en als Schelluinen de ploeg uit Dordrecht vast lijkt te zetten is daar ineens de scherpe lange bal door het midden: Colin zet goed door, ziet de keeper uitkomen en lobt de bal in het doel: jaaa, zo moet dat! Helaas: 2 overtredingen in de eigen 16 leiden tot 1 strafschop en die wordt feilloos benut: 4-1. Redwan wordt er moedeloos van en schuift (ineens) naar de linkshalf positie, maar een slordig Schelluinen maakt daar geen gebruik van en ook goed keeperswerk van Enis voorkomt een grotere ruststand.

Na een stevige preek van  ondergetekende, met als strekking dat ze elkaar op een slimmere manier moeten helpen. Een paar kleien wisselingen (Enis erin, Onur op doel; Yassine naar linkshalf/linksvoor) geven een ander spelbeeld. Redwan verdedigt nu meer aan de binnenkant: Enis zorgt voor de broodnodige rust aan de bal; Yassine sleurt en trekt aan de linkerkant; Julian en Jaylison en Xander spelen iets dichter op de centrale spelers; Michael speelde sowieso al ijzersterk. Het maakt dat Schelluinen er niet (goed) meer doorheen komt. Lukt ze dat wel, dan kan Onur met goede reddingen ineens uitblinken. Het is precies hetgeen in de eerste helft verzuimd werd. In het tweede deel van de tweede helft laat DFC C3 zelfs even het beste voetbal zien van de wedstrijd, maar het leidt niet tot scoringskansen. De laatste 10 minuten is aan beide ploegen te zien dat de pijp leeg begint te raken. Er zal in de tweede helft niet gescoord worden.

DFC C3 herstelt zich vandaag erg knap. Ze werken hard, helpen elkaar als het nodig is en laten zien dat ze nog lang niet uitgeleerd zijn. Uit deze wedstrijd zijn al een paar goede lessen geleerd en daar gaan we (ze) zeker gebruik van maken in de rest van het seizoen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com